Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Een gewone of elektrische tandenborstel: wat werkt nu het best?

Het is het eerste wat je doet zodra je opstaat, en ook voor het slapengaan krijgen je tanden opnieuw een flinke poetsbeurt. Schouderklopje voor jezelf. Maar niet té enthousiast, want zo lang je nog steeds handmatig staat te schrobben, maakt het eigenlijk niet veel uit wat je doet. "Elektrische tandenborstels zijn oneindig veel beter in het verwijderen van tandplak," leggen twee Britse tandartsen uit.

17 reacties

 • Sonja Van de Sype

  4 jaar geleden
  Beide zijn goed, ik heb jaren electrisch gepoetst en nu al weer enkele jaren met gewone tandenborstel en de tandarts ziet geen enkel verschil. Telkens poetsen na het eten is wel een aanrader en vooral ook 's avonds.
 • Daisy De Smedt

  4 jaar geleden
  Ikzelf poets elektrisch maar mijn echtgenoot en onze zoon dan weer niet. Denk dat ieder dat voorzich moet uitmaken wat voor hem het beste is.
 • Charel De sjanteerbaere

  4 jaar geleden
  Zet gewoon een borstel op je slijpmolen en alles is weg.
 • Juliette Francois

  4 jaar geleden
  Maar je moet toch eten, Mieke ? Zuivelproducten en vooral kaas beschermen tegen gaatjes. Vitamine C beschermt tegen parodontitis, dat haal je uit fruit en groenten of supplementen. Een elektrische tandenborstel zal ook goedkoper uitvallen dan tandartskosten bij vervelende tandproblemen.
 • lieven Devoldere

  4 jaar geleden
  mooi lobby werk! Meer niet!
 1. Fotograaf Lieve Blancquaert over haar atypische manier van vrouw-zijn: “Als ik kon kiezen zou ik terugkomen als man”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Fotograaf Lieve Blanc­quaert over haar atypische manier van vrouw-zijn: “Als ik kon kiezen zou ik terugkomen als man”

  In tv-programma ‘Let’s talk about sex’ reist topfotograaf en journalist Lieve Blancquaert de wereld rond om met mensen te praten over seksualiteit. Nu praten wij met haar, over de gezonde gewoontes die ze in stand houdt nu ze net 58 werd. Over fietsen, lezen en koken. Maar ook over vrouw-zijn vandaag de dag, het uitvliegen van haar kroost en waarom ze best een straatkat zou willen zijn. “Ik haak af als mensen mij proberen te bezitten.”
 2. Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpele 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje

  Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpe­le 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje

  Liggen de nachten dat je probleemloos als een baby indommelde ver achter jou? Heb jij ‘cognitive reshuffling' en de ‘4-7-8-techniek’ al uitgeprobeerd zonder succes? Misschien moet je dan deze snuggere tip van een Amerikaanse dokter uittesten. Zij deelt een formule die je helpt om je slaapkwaliteit optimaliseren. Spoiler: het geheim voor een goede nachtrust zit volgens haar niet in de manier waarop je in bed kruipt, maar begint al bij hoe je je dag spendeert.