Volledig scherm
© THINKSTOCK

Een aspirine per dag beperkt de kans op maag- en darmkanker

Volgens Britse onderzoekers kan de dagelijkse inname van aspirine de kans op maag- en darmkanker aanzienlijk beperken. Dat meldt de BBC. Indien vijftigplussers het pilletje op regelmatige basis zouden slikken, zouden heel wat overlijdens voorkomen kunnen worden, zeggen ze. Maar er is ook gevaar, want aspirine kan tegelijk interne bloedingen veroorzaken.

 1. Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet
  PREMIUM

  Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet

  Detoxen door enkele dagen niet veel meer dan sapjes of smoothies te consumeren: door popster Lizzo kwam het vorige week weer uitvoerig in het nieuws. Klinkt ook best interessant, je lichaam kunnen ‘ontgiften’. Zeker tijdens de feestdagen, wanneer we de ene na de andere copieuze maaltijd verorberen. Maar is een detoxkuur daar de beste methode voor? Of zijn er gezondere manieren om je lichaam de komende weken in vorm te houden? Diëtiste Sanne Mouha onthult haar favoriete ‘detox’-methodes. “Liever een dag vol feestmalen dan een vijfgangenmenu op een uur.”
 2. Het goede voornemen om gezonder te leven dit jaar? Sandra Bekkari legt uit hoe je dat aanpakt: “Drastische veranderingen zijn een succesrecept om te falen”
  PREMIUM

  Het goede voornemen om gezonder te leven dit jaar? Sandra Bekkari legt uit hoe je dat aanpakt: “Drastische veranderin­gen zijn een succesre­cept om te falen”

  De absolute nummer één van goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar is een gezondere levensstijl: afvallen, sporten, evenwichtiger eten … Voedingsdeskundige Sandra Bekkari helpt met haar coachingprogramma Change for Good iedereen die goede voornemens waar te maken. “Met een haalbaar stappenplan en wat extra motivatie lukt het zéker.”
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter