fds
Volledig scherm
© fds

Duitse turnsters dragen geen traditionele strakke pakjes, maar lange broek tijdens EK. “Iedereen zou die keuze moeten krijgen”

Afgelopen weekend vond het EK turnen plaats in Basel, Zwitserland. Normaal gesproken dragen de vrouwen strakke turnpakjes, maar in de plaats daarvan werd dit keer bewust voor lange broeken gekozen. Als statement tegen seksisme. Belgische acro-gymnaste Nina Comhaire reageert: “Een klassiek turnpak kan inderdaad op de verkeerde plaatsen zitten en ongemakkelijk zijn.”

9 reacties

 • Lisette Willems

  2 weken geleden
  Atletiek juist hetzelfde, de mannen dragen shorts tot op de knie en een singlet, de dames amper een piepeklein bikinietje. Sorry, maar zo goed als naakt lopen maakt niet sneller. De vrouwelijke atleten moesten zich hiertegen verzetten. Ook dit heeft niets met Islam of preutsheid te maken.
 • Ludwig Vanleeuwen

  2 weken geleden
  Groot gelijk van die turnsters. Tegenwoordig wordt er niet meer op het turnen gefocust, maar of ze toevallig iets ‘extra’s’ kunnen spotten. Mannen dragen ook geen tanga bij het turnen. Heeft niets met islam te maken.
 • Ronald Van der Cruyssen

  2 weken geleden
  Lap weer een reden om niet te kijken
 • Bart Geukens

  2 weken geleden
  Jaren 80, voetballers in vrouwen shortjes vergeleken met de bermuda broeken van nu. Binnen 50 jaar lopen ze misschien te huppelen in een tanga slip met v-hals. Jaren 80 een kostuum met lange brede reverse, daarna terug naar de jaren 30.
 • Johan Vanhoutteghem

  2 weken geleden
  Super idee. Waarom dragen vrouwelijke sporters veelal strakke, soms te onthullende sportkledij, terwijl mannen zich eerder ‘bedekter’ gaan opstellen.
 1. Gymnaste Nia Dennis (21) gaat viraal met routine die haar Afrikaanse roots eert. “Gymnastiek is nog veel te wit”

  Gymnaste Nia Dennis (21) gaat viraal met routine die haar Afrikaanse roots eert. “Gymnastiek is nog veel te wit”

  Deze week ging een bijzondere video viraal: niet de zoveelste meme, wel de grondroutine van de Amerikaanse gymnaste Nia Dennis (21). De turnster pakte uit met een choreografie die de zwarte cultuur eert, op hiphopnummers van zwarte grootheden als Missy Elliot en Kendrick Lamar. Een ode aan ‘black excellence’, noemt ze het, geïnspireerd door Black Lives Matter. Michelle Obama is fan. De Belgische turnster Nina Comhaire (22) ook. “We hebben meer rolmodellen nodig zoals zij.”
 1. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis
  Play

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje