fds
Volledig scherm
© fds

Duitse turnsters dragen geen traditionele strakke pakjes, maar lange broek tijdens EK. “Iedereen zou die keuze moeten krijgen”

Afgelopen weekend vond het EK turnen plaats in Basel, Zwitserland. Normaal gesproken dragen de vrouwen strakke turnpakjes, maar in de plaats daarvan werd dit keer bewust voor lange broeken gekozen. Als statement tegen seksisme. Belgische acro-gymnaste Nina Comhaire reageert: “Een klassiek turnpak kan inderdaad op de verkeerde plaatsen zitten en ongemakkelijk zijn.”

10 reacties

 • Greta Beirens

  10 maanden geleden
  Persoonlijk zou ik niet willen turnen (of in eender welke sport) met een broekje dat continu tussen je billen schiet. Door fotografen wordt er misbruik van gemaakt en circuleren foto's op niet zo'n fraaie sites. Heeft totaal niets met religie te maken. Wel met het zich goed voelen in confortabele kleding tijdens sporten.
 • Lisette Willems

  1 jaar geleden
  Atletiek juist hetzelfde, de mannen dragen shorts tot op de knie en een singlet, de dames amper een piepeklein bikinietje. Sorry, maar zo goed als naakt lopen maakt niet sneller. De vrouwelijke atleten moesten zich hiertegen verzetten. Ook dit heeft niets met Islam of preutsheid te maken.
 • Ludwig Vanleeuwen

  1 jaar geleden
  Groot gelijk van die turnsters. Tegenwoordig wordt er niet meer op het turnen gefocust, maar of ze toevallig iets ‘extra’s’ kunnen spotten. Mannen dragen ook geen tanga bij het turnen. Heeft niets met islam te maken.
 • Ronald Van der Cruyssen

  1 jaar geleden
  Lap weer een reden om niet te kijken
 • Bart Geukens

  1 jaar geleden
  Jaren 80, voetballers in vrouwen shortjes vergeleken met de bermuda broeken van nu. Binnen 50 jaar lopen ze misschien te huppelen in een tanga slip met v-hals. Jaren 80 een kostuum met lange brede reverse, daarna terug naar de jaren 30.