Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Drink sportdrank bij een prestatie van langer dan een uur”: sportarts Luc Buysse deelt tips om te sporten bij warm weer

Het is officieel: we zitten aan de derde hittegolf van het jaar. Was jij van plan om vanavond te sporten, maar twijfel je of dat een goed idee is? Wij vroegen de do’s-and-don’ts aan sportarts Luc Buyse. 

0 reacties

  1. Maken donkere dagen jou doodmoe? Misschien zijn SAD-lampen wel de oplossing. Expert: “500.000 mensen hebben jaarlijks last van seizoensdip”

    Maken donkere dagen jou doodmoe? Misschien zijn SAD-lam­pen wel de oplossing. Expert: “500.000 mensen hebben jaarlijks last van seizoens­dip”

    Voel jij je futloos, neerslachtig en moe? Je bent niet alleen, want nu de zon een pak minder schijnt, zijn we zeer vatbaar voor een winterdip of nog erger, een seizoensgebonden depressie (SAD). SAD-lampen beloven daarbij te helpen, maar wat is dat precies, en kunnen ze die belofte ook waarmaken? Wij vroegen het aan slaapexpert Annelies Smolders. “Je wordt blootgesteld aan nagemaakt daglicht, wat de aanmaak van melatonine en seratonine in goede banen leidt.”
  2. KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

    KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

    Acteur KJ Apa (24), van de bekende Netflix-serie ‘Riverdale’, begint zoals velen zijn dag met een kopje koffie. Al voegt hij daar blijkbaar graag een scheutje gekolfde moedermelk aan toe; een nogal bizarre ontbijtgewoonte voor een volwassen persoon. Is dat gezond voor je als je geen baby meer bent? Vroedvrouw Laurien: “Moedermelk leunt gewoonweg niet aan bij wat een volwassenen nodig heeft op vlak van voedingsstoffen.”