Volledig scherm
© thinkstock

Dit gebeurt er met je lijf als je te weinig water drinkt (het is niét prettig)

Eén op de drie Belgen drinkt te weinig water en dat is geen goed nieuws. Water is niet voor niets 's werelds wonderdrankje. Wij sommen vijf zeer onplezierige gevolgen op van een gebrek aan water. Waar is die fles Spa ook alweer?

  1. “Hoe meer je je hart traint, hoe lager je kans op hart- en vaatziekten”:  sportkinesiste toont oefeningen om je hartspier sterker te maken
    PREMIUM

    “Hoe meer je je hart traint, hoe lager je kans op hart- en vaatziek­ten”: sportkine­sis­te toont oefeningen om je hartspier sterker te maken

    Hart- en vaatziekten zijn nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Maar hoe fitter je hart, hoe lager het risico. Je hart is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere spier. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, aldus Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden. Meer tips en tricks van Lieven Maesschalck vind je in onze MijnGids-Bewegen.
  2. De rotzooi in je 'toespijs'
    WEET WAT JE EET

    De rotzooi in je 'toe­spijs'

    De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt. Dagen zonder vlees. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat meer dat slecht is voor je gezondheid dan je ooit had vermoed.
  3. Dit wist je wellicht nog niet over kant-en-klaarmaaltijden
    WEET WAT JE EET

    Dit wist je wellicht nog niet over kant-en-klaarmaal­tij­den

    De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt. Dagen zonder vlees. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat rotzooi die slecht is voor je gezondheid.