Diëtiste Iris Daems.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Iris Daems. © Photo News

Diëtiste legt populaire snacks langs de meetlat van de Nutriscore: “Sultana-koekjes gezond? Ze staan gelijk aan drie boterhammen of drie appels”

‘Snackification’, het eten van meerdere kleine snacks in de loop van de dag, is door het internationale marktstudiebureau Euromonitor uitgeroepen tot dé voedseltrend van 2019. Een tussendoortje om 10 uur en nog wat lekkers om 16 uur zijn ideaal om een hongertje te stillen, en houden ons metabolisme op gang. Tenminste, dat dénken we massaal. Hoe zit het echt? Diëtiste Iris Daems zocht de beste tussendoortjes uit aan de hand van de Nutriscore. 

15 reacties

 • Toon Schouteden

  1 jaar geleden
  50 Jaren geleden was fruit "gezond". Nu zit het vol pesticiden en andere chemische troep. In die tijd zat er in één banaan méér magnesium dan nu in 100 stuks! En appels, peren, sinaasappels, bieten e.d. bevatten óók suikers... Zolang je niet méér calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, is er niets aan de hand.
 • Wintein Tom

  1 jaar geleden
  Een handvol noten om 10u??? Heeft ze het over hamsters toch????
 • birgit vanderest

  1 jaar geleden
  Wat is er ongezond aan drie boterhammen of drie stukken fruit? dus wat is er ongezond aan sultans koekjes? Morgen komt er een specialist zeggen dat water drinken ongezond is omdat het behandeld wordt met bleekwater, anti bacteriële middelen, geur en kleurstoffen. Op naar het volgende onzinnig geleuter
 • Willy VanErps

  1 jaar geleden
  Carl Lepez, dat zitten of rondwandelen gaat niet veel verschil maken in calorieverbruik. Dat je van rondlopen meer moe bent dan van zitten is waar natuurlijk maar veel meer colorist zal je niet verbruikt hebben. Dat fruit altijd een goede optie is, is juist indien ... met mate gegeten.
 • Ilse Verlinden

  1 jaar geleden
  Ludo. fruit is altijd een goede optie, zit vol vitamines en vezels. Een mens heeft trouwens koolhydraten nodig, maar niet die bewerkte brol,
 1. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt

 2. Pizzabezorger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt
  Play
  bizar

  Pizzabezor­ger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt