‘Sound bath’-meditatie is trending: het is een vorm van geluidstherapie die je meeneemt op een geleide meditatie.
Volledig scherm
‘Sound bath’-meditatie is trending: het is een vorm van geluidstherapie die je meeneemt op een geleide meditatie. © Getty Images

Deze winter is niet een warm bad, maar een ‘sound bath’ de hipste remedie tegen stress

Zijn vijf glitterende bathbombs niet genoeg om de stress uit je lijf te bruisen? Dan is een ‘sound bath’ misschien iets voor jou. Voor deze relaxatiemethode kruip je niet in een warm bad, maar drijf je de stress uit je lijf met een warm dekentje van geluid.  

0 reacties

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Stevig oudjaar gevierd? Dan hou je daar best rekening mee als je vandaag wil gaan sporten

  Stevig oudjaar gevierd? Dan hou je daar best rekening mee als je vandaag wil gaan sporten

  Sommige mensen komen op 1 januari hun zetel niet uit, zodat ze kunnen recupereren van oudejaarsavond. Anderen zetten hun goede voornemens meteen om in actie en plannen een fitnessafspraak in. Maar is dat een goed idee? Alcohol kan je sportprestaties namelijk flink beïnvloeden. Expert Tom Evenepoel legt uit waar we ons aan kunnen verwachten na een paar glazen: “Pas twee dagen na het drinken van alcohol kan je weer optimaal trainen.”
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.