Deze ex-anorexiapatiënte gebruikt Instagram om anderen te waarschuwen

Waar sociale media vandaag de dag een middel lijken geworden om anorexia nervosa te promoten, biedt deze jongedame een mooi tegengewicht. Zij overwon magerzucht, en gebruikt haar Instagram-account om anderen te waarschuwen voor de gevaren.

 1. De zin en onzin van vitamine-infusen, de nieuwste hype om je gezondheid een opkikkertje te geven: “Topfitte mensen komen niet bij ons langs”
  PREMIUM

  De zin en onzin van vitamine-infusen, de nieuwste hype om je gezondheid een opkikker­tje te geven: “Topfitte mensen komen niet bij ons langs”

  Dat Siska Schoeters aan een vitamine-infuus hing, is niemand ontgaan. ‘Voor elk oververmoeid moederke of vaderke: het is echt iets wat je voelt’, schreef ze op haar Instagram-verhaal. Als we Siska moeten geloven, is zo’n infuus een wondermiddel waar iedereen baat bij zou kunnen hebben. Toch kwam er ook heel wat kritiek op de behandeling. “Placebo-effect”, zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie. “Een complementaire aanvulling, maar zeker geen excuus voor een slechte levensstijl”, volgens orthomoleculair therapeut Frederik Braet van Lightfalls Clinic.
 2. Hoe het ideale lichaam van één vrouw eruitziet in 18 verschillende landen

  Hoe het ideale lichaam van één vrouw eruitziet in 18 verschil­len­de landen

  Hoe hard verschillen de percepties over schoonheid in de wereld? Op die vraag wilde een Britse online doktersdienst wel eens het antwoord kennen. Vertrekpunt was een model in bh, slipje en roze schoenen. Vrouwelijke grafische ontwerpers uit achttien verschillende landen mochten haar afbeelding photoshoppen volgens het ideaalbeeld dat bij hún landgenoten gehanteerd wordt. Resultaat? Niet alleen het lijntje, maar ook het kapsel, de vorm van de ogen en de grootte van de borsten werden zwaar onder handen genomen.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten