Foto door Антон Воробьев via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Антон Воробьев via Unsplash

Deze app vertelt hoeveel sigaretten je ‘(mee)rookt’ door luchtvervuiling

Brusselaars roken ongemerkt 5,3 sigaretten per dag mee ten gevolge van de vervuilde lucht die ze inademen in het centrum. Wie op de Antwerpse Leien woont, rookt zo’n 3,3 sigaretten mee, een dagje vertoeven op de Graslei in Gent staat gelijk aan zo’n 3,1 sigaretten roken. Dat berekenden we althans met de nieuwe app ‘Shoot! I smoke’.

7 reacties

 • Carla Van Geel

  3 jaar geleden
  Raketten worden met regelmaat afgeschoten, vliegtuigen maken een echt netwerk rond de wereldbol, scheepvaart zorgt ervoor dat het ijs roetzwart ziet en dan beweren dat het auto's zijn die onze longen zwart maken? We betalen ons al blauw voor allerlei lucht, water ..enz.. zuiveringen. Dat er soms zandkorrels te vinden zijn uit de woestijnen op onze huizen, daar zwijgt de media over, of zijn die onwetend?
 • George Verbeek

  3 jaar geleden
  In de woonwijken in de winter rook je op die manier een paar pakjes per dag door de houtkachels die er ongefilterde rook uitspuwen. Veel zwaardere impact op je gezondheid dan het verkeer.
 • eddy vermeir

  3 jaar geleden
  Altijd alles maar opkloppen maar toch zijn de negentig en honderdjarigen niet meer te tellen!!!
 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  Ze moeten ze toch niet betalen? Heb zelf nog gerookt en dan moogt ge pas klagen! Weet je hoe diep de pollen van de planten door dringen in de longen??!
 • raf janssens

  3 jaar geleden
  Met andere woorden: 30 jaar geleden rookte iedereen die in de stad woonde minstens een pakje per dag. In de tijd van de kolenstoven waarschijnlijk 2 pakjes en die worden nu regelmatig 100 jaar oud. Een hele verbetering tegen vroeger, maar of onze sociale zekerheid al die lang levende oudjes zal kunnen blijven betalen is maar de vraag.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen