Deze 3 korte oefeningen geven je in geen tijd een platte buik
De zomermaanden mogen dan wel stilaan op hun einde zijn, die platte buik willen we nog steeds. Maar hoe braaf we 's ochtends telkens weer onze loopschoenen aantrekken, met cardio alleen zal dat niet lukken. Deze drie korte oefeningen daarentegen, leveren heel wat meer resultaat op.
Delen per e-mail
Russian Twist
Russian twists zijn ideaal om die buikspieren wat strakker te maken. Je kan ze zonder enige vorm van materiaal doen, maar voor snellere resultaten kan je best gewichtjes gebruiken.
Zit op de grond met je knieën lichtjes gebogen en je voeten boven de grond. Leun lichtjes naar achteren, maar hou je rug recht. Hou je armen recht voor je uit (eventueel met gewicht) en breng ze langzaam van links naar rechts en terug. Let wel op: de beweging is klein en komt vanuit je middel, niet omdat je met je armen zwiert.
Toe Touches
Ben je de traditionele crunches beu? Probeer dan eens deze intensere variant. De uitdaging zit 'm in je knieën: probeer ze niet te buigen zodat alle inspanning van je buikspieren moet komen.
Lig op je rug en breng je benen recht omhoog. Gebruik je buikspieren om lichtjes omhoog te komen en met gestrekte armen je tenen aan te raken. Span je nek niet op.
Elleboog plank
De plank is een super effectieve manier om je hele lichaam aan het werk te zetten, en met name die buikspieren.
Er zijn verschillende variaties, maar de basisplank gaat als volgt: begin op de grond, terwijl je rust op je onderarmen en knieën. Vervolgens ga je op de tippen van je tenen steunen en neem je de plankpositie aan, ellebogen op de grond. Span je buikspieren op en zorg dat je achterste niet te veel naar boven uitsteekt of 'hangt'. Je ruggengraat zou parallel moeten zijn met de grond.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Slimme verlichting en beveiligingscamera’s: met deze ingrepen geef je inbrekers geen kans
In 2019 noteerde de politie 47.021 meldingen van woninginbraak in ons land. De coronacrisis strooit echter ook inbrekers roet in het eten, want dit cijfer is met dank aan de avondklok en het sterk toegenomen thuiswerk sinds de eerste lockdown gedaald. Toch blijf je ook nu beter op je hoede. Met de volgende tips hou je je huis inbraakvrij. -
De nieuwste fitness hype: yoga op het water
Vergeet bikram yoga of ashtanga yoga. De laatste nieuwe hype is aqua physical, oftewel: yoga op het water. Wegens hoog val-gevaar echter wel alleen geschikt voor waterratten. -
6 op de 10 Belgen vinden dat we te veel plastic gebruiken, maar leggen de verantwoordelijkheid bij fabrikanten
De plasticproblematiek lijkt sinds de coronacrisis op de achtergrond verzeild, terwijl het net als corona een wereldwijde pandemie is die dringend aangepakt moet worden. Een kwart van de Belgen denkt meer plastic verbruikt te hebben sinds de lockdowns en dat kan zeker kloppen. Denk maar aan de forse stijging van leveringen aan huis alleen al. Daarnaast nam het gebruik van plastic ook explosief toe in de zorgsector (onder andere door maskers, reageerbuisjes en handschoenen). Volgens onderzoek willen de Belgen hun verbruik wel bijsturen, maar verwachten ze meer inspanningen van producenten, fabrikanten en de overheid. -
-
PREMIUM
Tournée Minérale: je hebt meer baat bij een alcoholvrije maand dan je denkt. “Alcohol is nu onze teddybeer. Maar het is ook een wolf in schaapskleren”
-
Loopdagboek: "Lopen is een beetje zoals seks: zonder ritme valt het resultaat nogal tegen"
HLN-redactrice Tine Kintaert (25) traint voor een halve marathon. Elke week lees je hier haar dagboek. 21,1 kilometer, oftewel een halve marathon, dat is de afstand die ik volgend jaar in april al lopend wil afleggen. Een hele uitdaging, zeker omdat ik niet gemaakt ben om uren alleen te puffen en te zweten. Gedeelde smart is halve smart, dus heb ik graag een loopbuddy of twee om het afzien wat te verzachten. Al is lopen met iemand anders niet zo evident als eerst gedacht. -
Energie
7 tips om uw woning veel energiezuiniger te maken
De energiefactuur vertegenwoordigt in veel gezinnen een (te) groot deel van het huishoudbudget. Uw woning energiezuinig maken leidt tot een grotere energie-efficiëntie en is dan ook de beste manier om de kosten serieus te drukken. Mijnenergie.be bekeek de belangrijkste werkpunten. -
Sparen
Een ‘gezonde’ spaarpot: om hoeveel geld gaat het dan?
De coronacrisis heeft veel mensen met hun neus op de feiten gedrukt: bij onverwacht moeilijke tijden is een gezonde spaarbuffer echt geen overbodige luxe. Maar wat is een goed bufferbedrag? Spaargids.be ging op zoek naar het advies van de experts en geeft ook enkele tips om beter te sparen.