NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© NINA

Dermatoloog zet verschillende soorten acne op een rij. “Na de correcte diagnose was ik op twee maanden volledig puistjesvrij”

Maar liefst 40 procent van de volwassen vrouwen heeft last van acne. Maar het ene puistje is het andere niet. Beautyredactrice Sophie: “Dertien jaar heeft het geduurd voor de correcte diagnose. En vervolgens was ik er op amper twee maanden volledig vanaf.” Dermatologe Dagmar Ostijn legt uit hoe je de juiste soort acne herkent en hoe je die exact moet behandelen. Spoiler alert: soms moet je acnezalven net vermijden.

 1. De beste én betaalbare beautygadgets voor een stralende huid uitgetest: “Al na de eerste behandeling ziet mijn gezicht er subtiel gelift en opgefrist uit”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  De beste én betaalbare beautygad­gets voor een stralende huid uitgetest: “Al na de eerste behande­ling ziet mijn gezicht er subtiel gelift en opgefrist uit”

  Niets zo sensueel als streelzachte wangen en een rozige blos. Niets zo prikkelend als een zwoele morningafterglow. Een stralende huid is de getuige van veel liefdesgeluk. Al bestaan daar gelukkig ook tal van hulpmiddeltjes voor.“We hebben steeds meer aandacht voor welzijn, en zijn ook bereid om daarin te investeren”, vertelt trendwatcher Katherina Kitsinis. Wat zijn de nieuwste beautydevices en werken ze echt? In naam van de wetenschap testte onze redactie het voor jullie uit.
 2. Beautyredactrice Sophie (30) heeft nu een mooiere huid dan toen ze 20 was. “En dat heeft alles te maken met de juiste reinigingsroutine”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie (30) heeft nu een mooiere huid dan toen ze 20 was. “En dat heeft alles te maken met de juiste reinigings­rou­ti­ne”

  “Een goed begin is het halve werk.” Als NINA’s beautyredactrice Sophie één ding van vaderlief geleerd heeft, is het dat. Al had hij nooit gedacht dat Sophie zijn ouderlijke wijsheid vooral in de badkamer zou toepassen. Dankzij vaders wijsheid ziet Sophies huid er op de vooravond van haar dertigste verjaardag beter uit dan toen ze twintig was. “Door je huid te reinigen, voorkom je een doffe teint, puistjes en huidveroudering.” Samen met Jetske Ultee, experte in cosmetische dermatologie, doet Sophie uit de doeken hoe en met welke producten je je huid schoon, en zo ook stralend gezond houdt.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan