Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Dermatoloog verklapt de impact van stress op de huid: “Na een vermoeiende werkdag zijn de fronsrimpels duidelijker zichtbaar”

Stress is het nieuwe zitten, dat al het nieuwe roken was. En daarvan weet het kleinste kind hoe ongezond het is. Stress heeft echter nog meer gelijkenissen met het opsteken van een sigaret: namelijk de impact op de huid. “Op den duur neemt het vermogen van de huid om zichzelf te verdedigen af.” Voor je begint te stressen: er is gelukkig ook iets aan te doen. Dermatoloog en professor Thierry Passeron licht toe.

 1. Dermatoloog zet verschillende soorten acne op een rij. “Na de correcte diagnose was ik op twee maanden volledig puistjesvrij”
  PREMIUM

  Dermato­loog zet verschil­len­de soorten acne op een rij. “Na de correcte diagnose was ik op twee maanden volledig puistjes­vrij”

  Maar liefst 40 procent van de volwassen vrouwen heeft last van acne. Maar het ene puistje is het andere niet. Beautyredactrice Sophie: “Dertien jaar heeft het geduurd voor de correcte diagnose. En vervolgens was ik er op amper twee maanden volledig vanaf.” Dermatologe Dagmar Ostijn legt uit hoe je de juiste soort acne herkent en hoe je die exact moet behandelen. Spoiler alert: soms moet je acnezalven net vermijden.
 1. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis
  Play

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje