Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Dermatologen van UZ Gent ontwikkelen app die je exact vertelt hoeveel zalf je moet smeren bij huidaandoening

Stel: je krijgt een zalf voorgeschreven van de dokter, zonder duidelijke instructies. Je haalt de bijsluiter boven, maar ook die is niet erg verhelderend. Smeer je best een dikke of een dunne laag? Moet de zalf enkel op de probleemzone, of ook errond? Met de nieuwe ‘Cream Calculator’-app, ontwikkeld door dermatologen van het UZ Gent, weet je vanaf nu precies hoe je moet smeren.

  1. Laat niet alleen je borsten checken: “Door onwetendheid over vulva- en vaginakanker blijven velen met symptomen rondlopen”
    PREMIUM

    Laat niet alleen je borsten checken: “Door onwetend­heid over vulva- en vaginakan­ker blijven velen met symptomen rondlopen”

    Amper een jaar nadat er bij haar baarmoederhalskanker werd vastgesteld, namen we gisteren tijdens een aangrijpende ceremonie afscheid van NINA’s columniste, momfluencer Lara Switten (35). Het verhaal van Lara bewijst hoe belangrijk het is om je regelmatig te laten controleren. Bovendien is er nog veel onwetendheid over gynaecologische kankers. Had jij al gehoord van vagina- of schaamlipkanker? Was jij op de hoogte dat de anticonceptiepil beschermend kan werken? En wist je dat sommige mensen vatbaarder zijn voor baarmoederhalskanker? Gynaecoloog Johan Van Wiemeersch en oncoloog Xuan Bich Trinh vertellen alles wat je moet weten.