Instagram @ddlovato
Volledig scherm
© Instagram @ddlovato

Demi Lovato uit zich als non-binair. Dit zijn 12 gendergerelateerde termen die je moet kennen

Anno 2021 weten we dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. Ook singer-songwriter Demi Lovato (28) onthulde dat die zich identificeert als non-binair, wat betekent dat die zich niet herkent in de klassieke tweedeling van gender. “Ik ben trots om jullie te laten weten dat ik officieel mijn voornaamwoord zal veranderen naar die/hun”, schrijft de popster op Twitter. Dit zijn de 12 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft. 

 1. Ook je baby of peuter kan wat fitness gebruiken: deze oefeningen zijn een must volgens bewegingsexperts
  PREMIUM

  Ook je baby of peuter kan wat fitness gebruiken: deze oefeningen zijn een must volgens bewegings­ex­perts

  Fitte baby’s groeien beter, hebben een gezonder gewicht en ontwikkelen sterkere sociale vaardigheden. Reden genoeg dus om de beentjes en armpjes van je kindje te laten spartelen. Bewegingsspecialiste Annelies Vandenberghe van het Vlaams Instituut Gezond Leven en pediatrisch kinesitherapeute Frike Van Nevel (UZ Gent) leggen uit wat je als ouder kunt doen. “Breng zoveel mogelijk variatie in de manier van bewegen.”
 2. Promoten van drugs en vete met een dessertzaak: gedrag Demi Lovato opnieuw verontrustend
  Celebrities

  Promoten van drugs en vete met een dessert­zaak: gedrag Demi Lovato opnieuw verontrus­tend

  Ze bracht pas nog een emotionele documentaire uit over haar overdosis, maar vandaag promoot ze alweer het gebruik van drugs. Demi Lovato (28) lijkt haar gevecht tegen haar verslavingen nog niet gewonnen te hebben. Bovendien startte ze eerder deze week nog een vete met een kleine frozen yoghurt-winkel in LA, enkel en alleen omdat ze suikervrije opties aanbieden. De reacties liegen er niet om: velen zijn het gedrag van de ster helemaal zat.