Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Nathalie Samain

Delphine en Gilles zweren diëten af en streven liever naar hun ‘natuurlijke gewicht’: “Fastfood staat om de twee à drie weken op het menu”

Eén op de vijf Belgen weegt na dit coronajaar minstens twee kilo extra. Zullen we dan maar crashdiëten, of een sapjeskuur volgen? Drie experts zeggen volmondig nee. Ze roepen op om liever te streven naar je ‘natuurlijke gewicht’: dat is gezonder dan jojoën. Delphine Steelandt en Gilles Van Bouwel hebben die levensstijl al onder de knie. Fastfood wordt niet geschrapt, maar met meer structuur, beweging en een positieve mindset blijven de twee toch bevriend met de weegschaal. “Van een ‘zondigmoment’ moet je net kunnen genieten.”

 1. “Slank zijn is niet voor iedereen weggelegd. Een gezond gewicht wél.” Experts raden aan om te streven naar je ‘natuurlijk gewicht’
  PREMIUM

  “Slank zijn is niet voor iedereen weggelegd. Een gezond gewicht wél.” Experts raden aan om te streven naar je ‘natuurlijk gewicht’

  Eén op de vijf Belgen weegt na dit coronajaar minstens twee kilo extra. En gezond is dat niet. Zullen we dan maar crashdiëten, of een sapjeskuur volgen? Obesitasexpert Caroline Braet, diëtist Hella Van Laer en arts Mariëtte Boon zeggen volmondig nee. Ze leggen uit waaróm we precies meer kilo’s op de weegschaal zien en wat wél werkt. Ze pleiten ervoor om niet te diëten, maar te streven naar je ‘natuurlijke gewicht’. “Vet heeft een geheugen.”
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.