Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

De zin en onzin van vitamine-infusen, de nieuwste hype om je gezondheid een opkikkertje te geven: “Topfitte mensen komen niet bij ons langs”

Dat Siska Schoeters aan een vitamine-infuus hing, is niemand ontgaan. ‘Voor elk oververmoeid moederke of vaderke: het is echt iets wat je voelt’, schreef ze op haar Instagram-verhaal. Als we Siska moeten geloven, is zo’n infuus een wondermiddel waar iedereen baat bij zou kunnen hebben. Toch kwam er ook heel wat kritiek op de behandeling. “Placebo-effect”, zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie. “Een complementaire aanvulling, maar zeker geen excuus voor een slechte levensstijl”, volgens orthomoleculair therapeut Frederik Braet van Lightfalls Clinic. 

2 reacties

  • Bart Timperman

    1 jaar geleden
    Volledig mee eens met Simon, ik ben geen veganist maar vegetariër. Niet alleen je gezondheid verbetert, het heeft een enorme impact op het milieu.
  • Simon Demeyere

    2 jaar geleden
    De beste remedie is dierlijke producten veranderen naar plantaardige. Vegan in het kort. Krijg je een enorme verbetering van bloeddruk door. En een aanzienlijke verlaging op hartfalen en diabetes 2. Plus je helpt mee tegen de opwarming van de aarde. En het kost je minder