Links: Jada Pinkett-Smith, rechts: de Vlaamse Mieke.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Jada Pinkett-Smith, rechts: de Vlaamse Mieke. © Photo News - Greetje Van Buggenhout

De ziekte die Jada Pinkett-Smith kaal maakt trof ook Mieke. “Niemand maakt er meer grappen over dan ik”

“GI Jane.” Zo noemde Chris Rock actrice Jada Pinkett-Smith op de Oscars, tot ongenoegen van Will Smith. Rock verwees daarmee naar de bros die Jada noodgedwongen heeft omdat ze aan alopecia areata lijdt. Ook Mieke (44) leeft met de auto-immuunziekte waarbij je je haar verliest. “Dat is zeer ingrijpend. Maar als je uiterlijk je broodwinning is, zoals bij Jada, moet het al helemaal moeilijk zijn.” Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt uit wat alopecia areata is en welke tol de ziekte heeft op een persoon. 

 1. De ramen gewassen en afgestoft? Dan mag je twee crackers met brie eten, volgens nieuw onderzoek

  De ramen gewassen en afgestoft? Dan mag je twee crackers met brie eten, volgens nieuw onderzoek

  Het bed opmaken, de afwas doen, je vloer dweilen, ... Er zijn leukere dingen om te doen, maar je doodt zo wel twee vliegen in één klap. Want wie huishoudelijke taken uitvoert, beweegt. En daar verbruik je meer calorieën mee dan je denkt. Met een halfuurtje ramen wassen en erna een kwartiertje stof vegen, verbrand je bijvoorbeeld het equivalent van twee crackers met brie. Wie heeft er nog een sportzaal nodig?!
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 4. “Mijn klantvriendelijkheid heeft ervoor gezorgd dat ik ontslagen werd”: ex-bankdirecteur Erik (60) is 4 jaar na zijn burn-out nog altijd werkloos
  PREMIUM

  “Mijn klantvrien­de­lijk­heid heeft ervoor gezorgd dat ik ontslagen werd”: ex-bankdirec­teur Erik (60) is 4 jaar na zijn burn-out nog altijd werkloos

  ‘Zeg dan toch dat je met pensioen bent’, zegt mijn vrouw, ‘dan stellen mensen geen vervelende vragen meer’. Maar dat krijgt Erik Dewulf (60) niet over zijn lippen. Vier jaar na zijn burn-out die hem naar eigen zeggen z’n baan kostte, wil de gewezen bankdirecteur niks liever dan weer meedraaien in de maatschappij. “Maar ik ben én te oud én te duur”, getuigt hij in Dag Allemaal.