Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Karolina via Pexels

De waarheid over wallen: er bestaan 5 soorten die je op 5 verschillende manieren wegkrijgt

‘The bags under my eyes are Prada’, verkondigen we stoer op sociale media, maar in alle eerlijkheid zijn we die wallen toch liever kwijt dan rijk. Maar geen nood: waar een wal is, is een weg. Beautyredactrice Sophie legt uit dat er vijf verschillende soorten bestaan, die je op vijf verschillende manieren moet behandelen. “De ene wal is de andere niet. En voor het beste resultaat vereisen ze elk een eigen aanpak.”

 1. Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope producten tegen wallen. “Slaap is niet meer nodig, want je hebt een instant frisse blik”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope producten tegen wallen. “Slaap is niet meer nodig, want je hebt een instant frisse blik”

  Hallo oktober, hallo werkwallen. We mogen weer naar kantoor, maar dat brengt ook een file, drukke pendeltreinen en vooral vroege ochtenden met zich mee. Concealer to the rescue. Maar moeten we daar per se veel geld voor neertellen? Beautyredactrice Sophie gaat op onderzoek en test twaalf verschillende concealers. Scoort een applicator van amper 5 euro even goed als eentje van net geen 40 euro?
 2. Deze spectaculaire oogcrème doet zelfs de extreemste wallen in 3 minuten verdwijnen, hoe werkt het en is het veilig? 3 huidexperten lichten toe

  Deze spectacu­lai­re oogcrème doet zelfs de extreemste wallen in 3 minuten verdwijnen, hoe werkt het en is het veilig? 3 huidexper­ten lichten toe

  Een crème die je wallen in 3 minuten doet verdwijnen, het klinkt net iets te mooi om waar te zijn. Maar de beelden van onderstaand TikTok-filmpje liegen er niet om: het is effectief zo. Het gaat om een oogcrème van het merk Peter Thomas Roth die momenteel overal uitverkocht is. Wij gingen horen bij drie huidexperten hoe dat kan en wat ze van de - nogal uitvoerige - ingrediëntenlijst vinden.