k
Volledig scherm
k © AzmanJaka/Getty Images

De ramen gewassen en afgestoft? Dan mag je twee crackers met brie eten, volgens nieuw onderzoek

Het bed opmaken, de afwas doen, je vloer dweilen, ... Er zijn leukere dingen om te doen, maar je doodt zo wel twee vliegen in één klap. Want wie huishoudelijke taken uitvoert, beweegt. En daar verbruik je meer calorieën mee dan je denkt. Met een halfuurtje ramen wassen en erna een kwartiertje stof vegen, verbrand je bijvoorbeeld het equivalent van twee crackers met brie. Wie heeft er nog een sportzaal nodig?!

 1. “Mijn klantvriendelijkheid heeft ervoor gezorgd dat ik ontslagen werd”: ex-bankdirecteur Erik (60) is 4 jaar na zijn burn-out nog altijd werkloos
  PREMIUM

  “Mijn klantvrien­de­lijk­heid heeft ervoor gezorgd dat ik ontslagen werd”: ex-bankdirec­teur Erik (60) is 4 jaar na zijn burn-out nog altijd werkloos

  ‘Zeg dan toch dat je met pensioen bent’, zegt mijn vrouw, ‘dan stellen mensen geen vervelende vragen meer’. Maar dat krijgt Erik Dewulf (60) niet over zijn lippen. Vier jaar na zijn burn-out die hem naar eigen zeggen z’n baan kostte, wil de gewezen bankdirecteur niks liever dan weer meedraaien in de maatschappij. “Maar ik ben én te oud én te duur”, getuigt hij in Dag Allemaal.
 2. Pikt je partner altijd het deken? Misschien zijn jullie gebaat bij een ‘slaapscheiding’. “Kan je relatie redden”
  PREMIUM

  Pikt je partner altijd het deken? Misschien zijn jullie gebaat bij een ‘slaap­schei­ding’. “Kan je relatie redden”

  Je partner die ’s nachts het deken steelt: het is een van de meest voorkomende relatiefrustraties. Ook snurken, slaapproblemen en overmatig woelen zijn storende factoren in bed. Geen wonder dat steeds meer koppels apart slapen, al durven weinigen dat toe te geven. Een ‘slaapscheiding’ kan nochtans je relatie redden. Twee koppels getuigen. “Ik mis haar warme lichaam naast me. Maar nu hoef ik me niet meer schuldig te voelen.”
 1. Gevaarlijke trend: jongeren geven zichzelf een diagnose op basis van TikTok-filmpjes. “Een label als depressie legt een zware lading op je klachten”
  PREMIUM

  Gevaarlij­ke trend: jongeren geven zichzelf een diagnose op basis van Tik­Tok-film­pjes. “Een label als depressie legt een zware lading op je klachten”

  Jongeren melden zich alsmaar vaker bij de psycholoog met ‘ADHD’ of ‘een burn-out’. Ze hebben die diagnose zelf gesteld aan de hand van TikTok-filmpjes. Psychologen zijn daar niet zo gelukkig mee. “Als je jezelf gaat identificeren met een psychische stoornis, ga je je ernaar gedragen.” Psycholoog Marijke van de Laar legt uit welke gevaren er schuilen in zulke zelfdiagnoses, en hoe je je wél goed informeert.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.