thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

De loopband was oorspronkelijk een marteltuig (en wij begrijpen waarom)

Een loopband bespaart ons dan wel bevroren tenen bij een winterse loopsessie, toch hebben we er een haat-liefdeverhouding mee. En dat hoeft niet te verbazen. Oorspronkelijk werd het ding dan ook gebruikt als marteltuig in gevangenissen. Wie is ooit op het idee gekomen om ter plaatse te blijven lopen op een eindeloos draaiende band? Een fascinerend stukje loopbandgeschiedenis. 

0 reacties

  1. Nederlandse ribchirurg heeft zeldzame, maar veelgevraagde specialisatie: “Heel wat kankerpatiënten kampen met poreuze ribben na bestraling”
    PREMIUM

    Nederland­se ribchirurg heeft zeldzame, maar veelge­vraag­de specialisa­tie: “Heel wat kankerpa­tiën­ten kampen met poreuze ribben na bestraling”

    Ria en Marion kregen allebei borstkanker. Het goede nieuws: daarvan zijn ze ‘genezen’. Maar de chemo en bestraling veroorzaakten meer letsels in hun lichaam dan ze vooraf hadden verwacht. Een borstkas met poreuze ribben bijvoorbeeld, die hen opzadelt met jaren van constante pijn en angst. Tot ze - bij toeval - bij dokter Jefrey Vermeulen terechtkomen. “Dit moet echt iedereen weten.”