Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

De hele dag zin in suiker? Misschien zit je ontbijt daar voor iets tussen. “Als je om tien uur al verlangt naar een koek of chocolade, doe je iets mis”, zegt diëtiste

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen.

1 reactie

 • johan fransaert

  2 weken geleden
  ik ben zowat 6 maanden geleden begonnen met weinig tot geen koolhydraten meer te eten bij wijze van experiment en de eerste weken heb je zowaar afkickverschijnselen, maar nu eet ik enkel als ik werkelijk honger heb wat zowat 2x per dag is en ik heb helemaal geen zin meer in die tussendoortjes + ik ben ondertussen ong 15kg kwijtgespeelt zonder echt te regimen of honger te lijden en ik voel me beter dan ooit had ik jaren geleden al moeten doen.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"