Sihame El Kaouakibi
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi © Greetje Van Buggenhout

De gezonde gewoontes van Sihame El Kaouakibi? “Boksen is mijn uitlaatklep en om de twee weken praat ik met mijn psychiater”

“Ik ben emotioneel. Rationeel. Ik ben Vlaams. Maghrebijns. Ik ben ambetant, elegant.” Zo beschrijft Sihame (34) zichzelf. Als Open Vld-politica strijdt ze voor een all-inmaatschappij. Het geheim voor haar vechtlust? Boksen en licht eten. “Plus, om de twee weken ga ik naar een psychiater. Dan overleggen we wat er in mijn leven is gebeurd, hoe ik erop reageerde, waar ik tegenaan liep. Het helpt om zo’n klankbord te hebben. Het geeft zuurstof om betere keuzes te maken.”

 1. Coronavaccins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschuwen dermatologen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Coronavac­cins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschu­wen dermatolo­gen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Het Moderna-vaccin tegen corona heeft in zeldzame gevallen bijwerkingen op fillers in het gezicht. Een aantal mensen kreeg na het vaccin milde verdikkingen en roodheden op de plaatsen waar ze fillers hadden. “Het is een uitzonderlijke bijwerking die we ook bij andere types vaccins kunnen verwachten”, zegt dermatologe Kristin Smet. Ze raadt wel aan om te wachten met fillers tot een paar weken na de vaccinatie.
 2. Slechte slaper? Veerle Dobbelaere deelt de oplossingen die zij ook toepast: “Ik lag uren te waken”

  Slechte slaper? Veerle Dobbelaere deelt de oplossin­gen die zij ook toepast: “Ik lag uren te waken”

  “Een betere nachtrust begint overdag al.” Actrice en life- en mental coach Veerle Dobbelaere is van nature een slechte slaper. Dus ging ze op zoek naar oplossingen. Ze ontdekte dat beter leren slapen ook beter leren ademen is, en dat je een goede nacht creëert vanaf de ochtend. Morgen, dinsdag 10 mei, deelt ze voor NINA’s Feel Good-maand al haar tips tijdens een Instagram Live om 19 uur.
 3. 1 op de 10 gezinnen stelt gezondheidszorg uit omdat het onbetaalbaar is: “Ouders kunnen zich een bezoekje aan de tandarts of huisarts niet veroorloven”

  1 op de 10 gezinnen stelt gezond­heids­zorg uit omdat het onbetaal­baar is: “Ouders kunnen zich een bezoekje aan de tandarts of huisarts niet veroorlo­ven”

  “Kansarme ouders kunnen een bezoekjes aan de huisarts niet betalen en geen enkel kind in armoede krijgt de gezondheidszorg waarop het recht heeft.” Dat is een statement van kinderarmoedorganisatie Stichting Pelicano, die op Wereldgezondheidsdag de nadelige effecten van armoede op de gezondheid van kinderen wilt belichten.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op