Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

De gezonde gewoontes van comedian Soe Nsuki (32): “Voor ik het wist, dronk ik alcohol na elke show. Nu drink ik bijna nooit meer”

Soe Nsuki (32) is een ‘griet’ die met van alles bezig is: stand-upcomedy, breakdance, deejayen en formats schrijven voor series, zoals ‘De Shaq’ op één. Hoe houdt ze zo’n druk leven vol? Ze onthult ons haar vier belangrijkste gezonde gewoontes. Van veel water drinken tot véél knuffelen. “Mijn brein neigt sneller naar het positieve dan naar het ­negatieve. Ik zie het komische in van klagen over alledaagse problemen.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. De gezonde gewoontes van Annemie Struyf: “Buiten slapen was voor mij een eyeopener”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  De gezonde gewoontes van Annemie Struyf: “Buiten slapen was voor mij een eyeopener”

  In haar nieuw boek Durf dromen deelt Annemie Struyf (59) de lessen die ze de voorbije jaren leerde in haar persoonlijke en professionele leven. Zo wil ze anderen inspireren om ook hun grote en kleine dromen waar te maken. Bij wijze van voorproefje vertelt de journaliste en tv-maker welke lessen ze leerde op het vlak van gezondheid. “Alles wat in een dag gebeurt, maalt ’s nachts door mijn hoofd. Als ik buiten slaap, heb ik daar geen last van.”
 1. De gezonde gewoontes van Sihame El Kaouakibi? “Boksen is mijn uitlaatklep en om de twee weken praat ik met mijn psychiater”
  PREMIUM

  De gezonde gewoontes van Sihame El Kaouakibi? “Boksen is mijn uitlaat­klep en om de twee weken praat ik met mijn psychiater”

  “Ik ben emotioneel. Rationeel. Ik ben Vlaams. Maghrebijns. Ik ben ambetant, elegant.” Zo beschrijft Sihame (34) zichzelf. Als Open Vld-politica strijdt ze voor een all-inmaatschappij. Het geheim voor haar vechtlust? Boksen en licht eten. “Plus, om de twee weken ga ik naar een psychiater. Dan overleggen we wat er in mijn leven is gebeurd, hoe ik erop reageerde, waar ik tegenaan liep. Het helpt om zo’n klankbord te hebben. Het geeft zuurstof om betere keuzes te maken.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"