Pascale Naessens blikt terug op haar Puur & Lichter Challenge
Volledig scherm
PREMIUM
Pascale Naessens blikt terug op haar Puur & Lichter Challenge © Steven Richardson

"De ene kan suikers eten zonder veel negatieve gevolgen, terwijl de andere er meteen aan verslaafd is": Pascale Naessens pleit voor meer betaalbare gezonde producten

“Vrouwen zijn veel meer met gezond eten bezig dan mannen. Waarschijnlijk omdat het in onze genen zit om zorg te dragen voor anderen en hun goede voeding te willen voorschotelen.” Daar is Pascale Naessens van overtuigd. Gisteren sloot zij met haar laatste recepten de Puur & Lichter challenge af. Ze blikt met ons op terug op de challenge en op de zomer van 2020.

 1. Wanneer migraine je leven beheerst. Ann (57) test al 25 jaar remedie na remedie: “De angst dat het nooit beter zal worden is het ergste”
  PREMIUM

  Wanneer migraine je leven beheerst. Ann (57) test al 25 jaar remedie na remedie: “De angst dat het nooit beter zal worden is het ergste”

  Hoofdpijn hebben we allemaal weleens. Migraine niet, die hel blijft gereserveerd voor een selecter clubje. En toch: wereldwijd hebben 1 op 7 mensen er last van. Dat maakt migraine de derde meest voorkomende ziekte ter wereld. De Gentse Ann* (57) is een van de ‘lucky’ few: al bijna haar hele leven moet ze die intense periodieke pijn erbij nemen, willen of niet. De voorbije vijfentwintig jaar bezocht ze de ene na de andere expert, in de hoop dat migraine niet eeuwig haar leven zal domineren. “Op den duur kan je omgeving het ook niet meer aanhoren. Ondertussen verzwijg ik sommige aanvallen ook voor mijn man en kinderen.”
 2. Hogere prijs, betere kwaliteit? Diëtiste proeft hummus uit de supermarkt
  PREMIUM

  Hogere prijs, betere kwaliteit? Diëtiste proeft hummus uit de supermarkt

  Niet alles wat gezond is, is dat ook in de supermarkt. Voedselproducent Upfront uitte onlangs kritiek op de goedkope hummus van Albert Heijn omdat hier vooral raapolie in zat in plaats van kikkererwten. Wie prijsbewust wil boodschappen doen en toch gezond wil eten, checkt dus beter maar de ingrediëntenlijst. “Want hoe meer toevoegingen zoals olie en andere vulstoffen, hoe minder kwalitatief”, zegt ook diëtiste Sanne Mouha. Zij vergelijkt de humus in vier supermarkten en deelt haar recept voor de ‘Belgische’ hummus.
 3. Au revoir haar: wat helpt er bij overmatig haarverlies? Een cosmetisch wetenschapper stelt je gerust

  Au revoir haar: wat helpt er bij overmatig haarver­lies? Een cosmetisch wetenschap­per stelt je gerust

  Is het jou ook al opgevallen dat er plots een stuk meer haren op je trui en in het afvoerputje belanden? Geen nood. Het is nu eenmaal de tijd van het haar - euh - jaar. Per dag verliezen we gemiddeld zo’n honderd haren. Eentje hier, eentje daar, maar over het algemeen merken we er weinig van. Tot nu. Plots is je haarborstel een sluipmoordenaar, de doucheafvoer een massagraf en de rugleuning van je bureaustoel een regelrechte crime scene. Toegegeven, leuk is anders. Maar het einde van je haardos - lees: de wereld - is voorlopig nog niet in zicht.