Vlees van gevogelte wordt verwerkt in de voedselfabriek. Je hebt geen idéé wat er daar gebeurt met ons eten. De Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman onthult de geheimen van de voedingsindustrie in haar nieuwe boek 'Swallow This: Serving Up The Food Industry's Darkest Secrets'.
Volledig scherm
Vlees van gevogelte wordt verwerkt in de voedselfabriek. Je hebt geen idéé wat er daar gebeurt met ons eten. De Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman onthult de geheimen van de voedingsindustrie in haar nieuwe boek 'Swallow This: Serving Up The Food Industry's Darkest Secrets'. © thinkstock

De duistere geheimen van de voedingsindustrie

WEET WAT JE EETDe schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt en onze daaropvolgende (tijdelijke) afkeer voor worst en kotelet. De actie 'dagen zonder vlees'. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'Weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we vandaag nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat rotzooi die slecht is voor je gezondheid.