Volledig scherm
© thinkstock

De definitieve waarheid over bietensap: is het nu wel of niet gezond voor lopers?

Het drinken van rode bietensap voor het sporten kan je prestaties aanzienlijk verbeteren, wordt vaak beweerd. Kan een eenvoudig glas bietensap echt prestatieverhogend werken, en zo ja, bij welke sporttypes is het efficiënt? Ontdek hier of het voor jou zin heeft om een voorraad van het rode vocht in te slaan.

 1. Tijdens seks verdubbelt ze in grootte en 9 andere wonderlijke wist-je-datjes over de vagina

  Tijdens seks verdubbelt ze in grootte en 9 andere wonderlij­ke wist-je-dat­jes over de vagina

  Mogen we deze Nationale Vrouwendag ook uitroepen tot Nationale Vaginadag? Het biologische wonder – al behoort het niet altijd aan een vrouw toe en heeft niet elke vrouw een vagina – verdient een moment in de spotlights. Wist je al dat ze naast de G-spot nog een heel alfabet aan erogene zones bevat? En dat de vagina tijdens seks zo’n 200 procent groter kan worden? Lees en verwonder uzelf, gij allen.
 2. Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen voor kracht, lenigheid en fitheid in de stad
  PREMIUM

  Topkine­sist Lieven Maesschal­ck toont de beste oefeningen voor kracht, lenigheid en fitheid in de stad

  Doordat de fitnesszalen al een tijdje gesloten zijn, zoeken veel Vlamingen hun toevluchtsoord in het bos om voldoende in beweging te blijven. Toch kan je net zo goed in openlucht sporten in de stad. “Trappen, banken, pleintjes of fit-o-meters: als je een beetje uitkijkt, vind je in de stad een hele fitnesszaal, gratis en voor niets,” zegt sportkinesist Lieven Maesschalck. Hij toont verschillende oefeningen om fitter, leniger én sterker te worden.
 1. Loopdagboek: "Ik voel me als een kruising tussen een diepzeeduiker en Hannibal Lecter"

  Loopdag­boek: "Ik voel me als een kruising tussen een diepzeedui­ker en Hannibal Lecter"

  HLN-redactrice Tine Kintaert (25) traint voor een halve marathon. Elke week lees je hier haar dagboek. 21,1 kilometer, oftewel een halve marathon, dat is de afstand die ik volgend jaar in april al lopend wil afleggen. Niet erg speciaal voor de doorwinterde sporter, maar voor een loopnozem als ik een hele uitdaging. Maar hoe begin je eigenlijk te trainen aan zo'n halve marathon? Want motivatie is er genoeg; kennis daarentegen... Tijd om hulp in te roepen, en dus trok ik vorige week naar het UZ Gent voor een inspanningstest.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen