Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Cottonbro via Pexels

Dankzij de 4-7-8 techniek zou je binnen de 60 seconden in slaap vallen

Te veel gepieker. Een snurkende partner. Vijfhonderd schapen tellen en toch nog steeds wakker liggen. Voor sommigen is meteen in slaap dommelen een utopie. Maar ken je de 4-7-8 methode al? Het is één van de vele ademhalingsoefeningen die in opmars zijn. Want traag inademen en diep zuchten heeft blijkbaar een krachtig effect. 

  1. Zo houd je je goede voornemens beter vol: motivatiepsycholoog geeft 6 concrete tips: “Gun jezelf een experimenteerfase om je doelen bij te sturen”
    PREMIUM

    Zo houd je je goede voornemens beter vol: motivatie­psy­cho­loog geeft 6 concrete tips: “Gun jezelf een experimen­teer­fa­se om je doelen bij te sturen”

    Ben jij ook al hopeloos gesneuveld in je goede voornemens voor 2023? Troost je: je bent lang niet alleen. Waarom vinden we het toch zo verdomd lastig om ons leven te verbeteren? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste geeft advies en deelt concrete tips zodat je het dit keer écht beter kan doen. “Het is niet de bedoeling dat je slaaf wordt van je goede voornemen. Als je erin slaagt om drie keer per week na het werk naar de fitness te gaan, is het misschien niet haalbaar om die avonden een gezonde maaltijd op tafel te zetten.”