Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Daarom wordt je kater heftiger als je ouder wordt

Ouderdom komt met gebreken. Dat gezegde is zeker van toepassing als het gaat om de heftigheid van een kater. Die lijkt namelijk steeds heftiger te worden naarmate je ouder wordt. Hoe komt dat?

1 reactie

 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Vreemd, normate we ouder worden raakt het lichaam net beter gewend aan alcohol (voor zij die zich hierin trainen). Uiteraard is de eerste kater op 18 minder erg dan de vierde op 44... Dat geeft dan aan dat je geen alcoholmisbruiker bent.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

  Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezond­heids­voor­de­len op

  Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.
 3. Hoe kan je kanker in een vroeg stadium opsporen? Specialisten geven advies: “Pijn is zelden een vroeg teken van borstkanker”
  PREMIUM

  Hoe kan je kanker in een vroeg stadium opsporen? Specialis­ten geven advies: “Pijn is zelden een vroeg teken van borstkan­ker”

  Of het nu borst-, long- of prostaatkanker is: volgens specialisten is het cruciaal dat een kankerdiagnose in een zo vroeg mogelijk stadium gesteld wordt. Het kan geen kwaad om dat ter gelegenheid van Wereldkankerdag, op 4 februari, nog eens te beklemtonen. Zes gezondheidsexperts belichten de meest voorkomende kankers in ons land, vertellen wie het meeste risico loopt en hoe je de ziekte kan herkennen.