Deze beer zit klaar voor de berenjacht.
Volledig scherm
Deze beer zit klaar voor de berenjacht. © Claudia Van den Houte

Daarom staan er hier en daar knuffelberen voor het raam

Wie goed rondkijkt tijdens zijn of haar coronawandeling, heeft het misschien al opgemerkt: her en der zitten knuffelberen aan het raam. Dat is het gevolg van een populaire oproep op de sociale media: plaats een knuffelbeer aan je raam, en ga met je kinderen op berenjacht. 

8 reacties

 • Patricia Lems

  3 jaar geleden
  Ook in Brugge zijn beren te spotten ... hints ... Kalvariebergstraat, Komvest ... Kom ze maar zoeken en tellen ! Gelijktijdig een frisse neus halen is meegenomen. Doen ! Je kinderen zullen zich minder vervelen. Good luck with bearhunt.
 • Marianne van Arkel

  3 jaar geleden
  hardstikke goed. even een frisse neus halen met je huisgenoten/gezinsleden mag gewoon en is juist gezond om even te doen werd gezegt. blijf zoveel je kan voor de rest binnen is de regel en hou 1.5 meter afstand van andere mensen. je kan best even met je kinderen een rondje lopen of door het bos even alle opgepotte energie eruit laten zolang je maar bij een ander uit de buurt blijft!!
 • Marianne van Arkel

  3 jaar geleden
  ik gooi er ook een paar voor het raam hier in valthermond. leuk hoor!
 • Hanne Koek

  3 jaar geleden
  Je mag toch eens per dag een blokje om wandelen ? Het is niet dat deze actie wordt gedaan met groepen van 20 he. Ik vind een wandeling eens per dag wel een essentiële zaak zolang je maar de regels respecteerd die nu van de orde zijn. Heel leuk initiatief om toch de dagelijkste wandeling eens te verfraaien.
 • Koen meurer

  3 jaar geleden
  Heel leuk initiatief maar het moment komt heel ongelegen. Blijkbaar zijn er nog steeds individuen die de gezondheid van anderen op het spel zetten door doelloos op straat te komen.
 1. Wat als je hart plots op hol slaat? Topdokter Pedro Brugada geeft advies: “Als het na enkele minuten niet overgaat, kan je enkele trucjes proberen”
  PREMIUM

  Wat als je hart plots op hol slaat? Topdokter Pedro Brugada geeft advies: “Als het na enkele minuten niet overgaat, kan je enkele trucjes proberen”

  Je zit rustig tv te kijken en plots begint je hart zonder reden te versnellen. Zulke hartkloppingen kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn. Maar wat kan de oorzaak zijn? En hoe reageer je het best op het moment zelf? Wij vroegen advies aan de bekendste hartspecialist van ons land, Pedro Brugada. “Er is een brede waaier aan hartritmestoornissen, van heel onschuldig tot best gevaarlijk. Maar voor elk ervan zijn er tegenwoordig goede behandelingen.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.