Cara Delevingne
Volledig scherm
Cara Delevingne © Photo News

Cara Delevingne uit zich als panseksueel, maar wat is dat?

De Britse actrice en model Cara Delevingne (27) heeft er op z’n zachts gezegd een turbulent liefdesleven opzitten: er passeerden al heel wat vriendjes én vriendinnetjes de revue. Een maand geleden raakte bekend dat ze na twee jaar uit elkaar ging met de Amerikaanse actrice Ashley Benson (30) en nu verklaart ze aan het tijdschrift Variety dat ze panseksueel is. Wat houdt dat in?

6 reacties

 • Caroline Bex

  2 jaar geleden
  Geslacht is complexer dan louter en alleen de uiterlijke geslachtskenmerken. Chromosomen XX of XY, interne en uiterlijke geslachtskenmerken, dominantie van oestrogeen of testosteron, bepaalde gebieden die geactiveerd worden in de hersenen, ... oefenen allemaal een invloed uit op het man-, vrouw- of x-aanvoelen. Alle respect voor transgenders en interseksen, zij hebben het niet gemakkelijk in deze maatschappij.
 • Leo Schepers

  2 jaar geleden
  @Lilly: Er zijn ook mensen die worden geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. Dat noemt dan hermafrodiet of beter nog intersekse.
 • Jos Van Den Driel

  2 jaar geleden
  Men zou nog wat meer onzin in geslachten moeten verzinnen, omdat ge iemand leuk vindt betekent nog niet dat ge er seks mee moet hebben, ze noemen dit vrienden hebben. Ze kan wel vanalles als fantasie hebben maar ze is biologisch vrouw en zoals alles in de natuur werkt het maar op 1 manier anders kan men zich niet voortplanten.
 • Kevin Blockx

  2 jaar geleden
  Godot Lily , er worden mensen geboren met beide geslachten en zonder geslacht, zoek dit gerust op.. Het is niet omdat je in je hoofd het andere geslacht bent dat je daarom ineens een afkeer hebt van het “speelgoed” je met de geboorte hebt meegekregen ...
 • Jeroen Gheysens

  2 jaar geleden
  Met al die termen wordt het wel ingewikkeld, ik kan haast niet meer volgen. Ik hou het maar op homoseksueel voor mezelf, en daar ben ik heel blij mee!