Hunkemöller
Volledig scherm
© Hunkemöller

Bye bye overtollige kilo's: zoveel kilometer per week moet je lopen om af te vallen

Hardlopen heeft tal van voordelen. Zo verbrandt je lichaam meer calorieën dan de meeste andere sportactiviteiten. Door regelmatig de loopschoenen aan te trekken voor een blokje om, neemt tevens ook je spiermassa toe en vermindert je hoeveelheid lichaamsvet. Maar na hoeveel kilometer begin je ook effectief kilo's te verliezen? 

28 reacties

  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ph. Lievens heeft het bij het rechte eind ,gisteren op NDR bij de" voedingdocs ",man begin 50 viel niet meer af ondanks lopen zelfs marathon ,niets hielp meer .Hij ging te rade bij vernoemde "docs"die hem aanpassing van voeding èn krachtoefeningen voorschreven ,na 6 maand 13 kg afgevallen en buikomtrek ook minder zodanig dat hij geen gevaar meer liep voor hartinfarct .
  • Philip Lievens

    5 jaar geleden
    Indien je wil afvallen dan moet je vooral cardio zoals lopen mijden! Ik doe enkel krachttraining in combinatie met een proteïne rijke voeding en verloor 32 kilo in minder dan een jaar!!!
  • Chris Van Steertegem

    5 jaar geleden
    Ik houd mijn gewicht nauwlettend in het oog zo hoef ik niet te gaan lopen omdat er 15kg af moet, simpel toch?
  • Henri De Schuyter

    5 jaar geleden
    Ben op 1 jaar tijd 40 kilo vermagerd, zonder te sporten. Enkel de koolhydraten ferm verminderd naar 20 gram per dag
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Velen van ons zijn nu eenmaal gewoon om meer te eten, dan ons lichaam nodig heeft. Veel bewegen in combinatie met aangepaste voeding en de kilo's vliegen.. Een standaard voor het aantal kilometers lopen is 'zever in pakskes'. Ik liep een 9km per week en fietste gemiddeld een 150km per week, als ik mijn dieet niet aanpaste, viel ik amper af..
  1. Hoe kan je koortsblaasjes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?
    PREMIUM
    Getest

    Hoe kan je koorts­blaas­jes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?

    Niets vervelender dan een koortsblaasje rond je mond: bijna 100 procent van de Belgen is besmet met HSV-1, het virus verantwoordelijk voor dit pijnlijke rode vlekje. Je vindt overal heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes of antivirale crèmes die een koortsblaas zouden kunnen genezen, maar wat helpt écht? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey bespreekt 6 populaire middeltjes en scheidt feiten van fabels: “Na een eerste besmetting blijft het virus levenslang in je lichaam.”
  2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    8

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  1. Kan je diabetes type 2 ‘wegeten’? Bert (59) vertelt hoe het hem lukte: “10 kilo afgevallen, lagere cholesterol én geen diabetes meer”
    PREMIUM

    Kan je diabetes type 2 ‘wegeten’? Bert (59) vertelt hoe het hem lukte: “10 kilo afgevallen, lagere choleste­rol én geen diabetes meer”

    1.14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, en nog eens 400.000 landgenoten hebben er last van zonder dat ze het al weten. De 59-jarige Bert Maes was één van de onwetenden: hij getuigt hoe hij door kleine aanpassingen van zijn voeding vandaag geen diabetes meer heeft, tien kilo minder weegt en zijn cholesterol kon verlagen. Voedingswetenschapper Christophe Matthys legt de relatie tussen voeding en diabetes uit en deelt simpele tips om het net zoals Bert goed aan te pakken.
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  3. Wat als je hart plots op hol slaat? Topdokter Pedro Brugada geeft advies: “Als het na enkele minuten niet overgaat, kan je enkele trucjes proberen”
    PREMIUM

    Wat als je hart plots op hol slaat? Topdokter Pedro Brugada geeft advies: “Als het na enkele minuten niet overgaat, kan je enkele trucjes proberen”

    Je zit rustig tv te kijken en plots begint je hart zonder reden te versnellen. Zulke hartkloppingen kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn. Maar wat kan de oorzaak zijn? En hoe reageer je het best op het moment zelf? Wij vroegen advies aan de bekendste hartspecialist van ons land, Pedro Brugada. “Er is een brede waaier aan hartritmestoornissen, van heel onschuldig tot best gevaarlijk. Maar voor elk ervan zijn er tegenwoordig goede behandelingen.”
  4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.