Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Bye bye junkfood: zo leer je jezelf om gezonder te eten (en ervan te genieten!)

Hoe je het ook draait of keert: gezonde voeding geeft vaak niet hetzelfde voldane gevoel dat je krijgt na het eten van zoute, suikerachtige of vettige junkfood. Als junkfood slecht zou smaken, zou het immers een heel pak makkelijker zijn om gezond te eten. Maar wat als we ons brein zouden kunnen trainen om met dezelfde intensiteit te verlangen naar gezonde voeding als we doen naar junkfood?

3 reacties

 • dirk vanderaa

  2 jaar geleden
  Die mensen die constant 'gezond' eten, sporten bovendien ook dikwijls nog heel veel. Op het werk zijn er ook zo'n paar vrouwen. Altijd zaadjes, fruit, 38 soorten yoghurt dat de koelkast er vol van staat en dan maar sporten en af en toe uiteraard eens crashen en het werk aan de anderen overlaten. Dat is de norm tegenwoordig om zich gelukkig te voelen en dit onder druk van die zelfverklaarde voedselexperten.
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Junkfood zou een exclusiviteit moeten zijn. Nee, niet als beloning voor een goede school- of sportprestatie. Beloon de kids bvb met een uitstap naar een pretpark, de zee, ... Ik gruwel van de Amerikaanse toestanden: na elke gewonnen wedstrijd met het team pizza gaan eten...
 • justin zywchyn

  2 jaar geleden
  geef mij maar.een.vettige.kermis friet, met kwak mayonaise! mmm lekker...
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. 1 op de 10 gezinnen stelt gezondheidszorg uit omdat het onbetaalbaar is: “Ouders kunnen zich een bezoekje aan de tandarts of huisarts niet veroorloven”

  1 op de 10 gezinnen stelt gezond­heids­zorg uit omdat het onbetaal­baar is: “Ouders kunnen zich een bezoekje aan de tandarts of huisarts niet veroorlo­ven”

  “Kansarme ouders kunnen een bezoekjes aan de huisarts niet betalen en geen enkel kind in armoede krijgt de gezondheidszorg waarop het recht heeft.” Dat is een statement van kinderarmoedorganisatie Stichting Pelicano, die op Wereldgezondheidsdag de nadelige effecten van armoede op de gezondheid van kinderen wilt belichten.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil