Professor Frank Baeyens
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Frank Baeyens

Brusselse jongen (18) stierf mogelijk door vapen en toch wil prof geen verbod: “Voor rokers is e-sigaret godsgeschenk”

"Laat ons het kind niet met het badwater weggooien. Het zou een drama zijn als er nu mensen hun damptoestel weer inruilen voor sigaretten." Professor Frank Baeyens (55) is hoogleraar psychologie (KU Leuven), expert e-sigaretten in de Hoge Gezondheidsraad en... vaper. Hij bestudeert dagelijks de gevolgen van het toestelletje dat hem na 30 jaar van de tabak verloste.

33 reacties

 • koen Van Hessche

  4 jaar geleden
  de vapers die geen illegale substanties in hun apparaat kappen, die weten dat ze beter af zijn dan met hun sigaretten! Het verschil tussen vapen en roken is gigantisch en een niet roker/vaper kan hier gewoonweg niet over mee spreken.
 • Erwin Willems

  4 jaar geleden
  Lekker voer voor de populisten. Laten we vooral gaan vapen ondanks dat de risico’s niet duidelijk zijn. De longartsen zeggen enkel: doe het voorlopig niet zolang het onderzoek loopt. Dat je prof bent wil niet betekenen dat je slim bent blijkbaar
 • Ghislain Geerts

  4 jaar geleden
  Die man heeft 100% gelijk . De longspecialisten zeggen dat onze longen gemaakt zijn voor zuivere lucht kunnen zij mij zeggen waar dit nog te vinden is hier in België .
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Omdat je niet kan stoppen met roken ruil je het ene waar je langzaam van dood gaat (niet zeker want sommigen rokers hebben perfecte longen) door een andere verslaving dat gezonder is maar waar je de effecten nog niet van kent. Om eerlijk te zijn zien vapers er belachelijk uit.
 • Luciano van As

  4 jaar geleden
  Ik vertrouw geen ene uitspraak meer van één of de andere professor. En zeker deze niet.. Hij is betrokken partij en zeker niet objectief!