Bye bye gesnurk: nieuwe elektronische slaapband bewaakt je nachtrust (en die van je bedpartner)
Last van een snurkende wederhelft? Je bent niet alleen. Een op de vier mannen en een op de tien vrouwen snurkt zo hard dat het de nachtrust van hun partner erg verstoort. Voor de helft van deze snurkers is een rugligging de boosdoener. Omdat een ingenaaide tennisbal op de rug van je pyjama niet zo aangenaam is, zocht Philips naar een oplossing: een hightech anti-snurkband.
Delen per e-mail
De anti-snurkband is een comfortabele band die je tijdens het slapen om je borst draagt. De band bevat een sensor die continu je slaaphouding in de gaten houdt. Draai je je op je rug? Dan gaat de band zacht trillen zodat je je slaaphouding weer verandert. En geen zorgen: de band trilt zacht genoeg zodat dat je er niet wakker wordt.
Slim slapen
De band bevat een zelflerend algoritme dat zich vanzelf afstemt op jouw slaappatroon. Zo stelt het de intensiteit van de trillingen af op jouw reactiesnelheid. Wanneer je dus rustig op je rug blijft liggen, worden de trillingen sterker totdat je je omrolt. Om gewenning te voorkomen, wijzigt het trillingspatroon om de vijf dagen. Daardoor blijft ook je reactiesnelheid op punt.
Bovendien kan je iedere ochtend via het display van de band checken hoe vaak je op je zij ging liggen dankzij de trillingen, hoelang je sliep en hoeveel tijd je uiteindelijk toch op je rug doorbracht. Zo krijg je een onmiddellijke check-up van je nachtrust.
De belofte van snurkvrije nachten komt met een prijskaartje van 199,99 euro. De anti-snurkband is te verkrijgen op Philips’ webshop.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sparen Starten met beleggen: zo vindt u goede beleggingsfondsen
Steeds meer beleggers stoppen een deel van hun spaarcenten in beleggingsfondsen. Maar wat als u (nog) niets van de beurs kent? Hoe vindt u de weg naar het juiste beleggingsfonds? Spaargids.be legt uit hoe u veilig kan starten. -
PREMIUM
KMI waarschuwt voor meer CO-vergiftiging. Expert: “Goedkope CO-melders geven vals gevoel van veiligheid”
-
Sparen Na de tariefverhogingen bij sommige banken: hoe gemakkelijk is het om over te stappen?
KBC kondigde begin deze maand al aan dat ze een aantal van haar tarieven fors optrekt. Ook bij andere banken zijn er belangrijke wijzigingen. Maar wat als u daar als klant niet mee akkoord gaat? Kan u dan gemakkelijk overstappen en is daar ook een kostprijs aan verbonden? Spaargids.be belicht de werking van de (gratis) bankoverstapdienst. -
-
PREMIUM
Mama van twee, Iris Scheys, is chronisch vermoeid: “Je voelt je voortdurend alsof je in de laatste drie dagen van een griep zit”
-
Brugge boven, Golden Oli en Primus Paul: deze spelers kleurden de voorbije tien Gouden 11-speeldagen
Twintig speeldagen ver in de Jupiler Pro League, tijd voor een nieuwe round-up. Club Brugge is leider, Paul Onuachu afgetekend topschutter en de strijd om play-off 1 is bijzonder spannend. Maar welke ploegen en spelers kleurden de voorbije tien rondes van de Gouden 11? -
PREMIUM
“1 op de 2 Belgen krijgt ooit artrose”: reumatoloog legt uit wat je kan doen om het te voorkomen
-
PREMIUM
Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet
Detoxen door enkele dagen niet veel meer dan sapjes of smoothies te consumeren: door popster Lizzo kwam het vorige week weer uitvoerig in het nieuws. Klinkt ook best interessant, je lichaam kunnen ‘ontgiften’. Zeker tijdens de feestdagen, wanneer we de ene na de andere copieuze maaltijd verorberen. Maar is een detoxkuur daar de beste methode voor? Of zijn er gezondere manieren om je lichaam de komende weken in vorm te houden? Diëtiste Sanne Mouha onthult haar favoriete ‘detox’-methodes. “Liever een dag vol feestmalen dan een vijfgangenmenu op een uur.”
1 reactie
Vogel Tje