Bye bye gesnurk: nieuwe elektronische slaapband bewaakt je nachtrust (en die van je bedpartner)
Last van een snurkende wederhelft? Je bent niet alleen. Een op de vier mannen en een op de tien vrouwen snurkt zo hard dat het de nachtrust van hun partner erg verstoort. Voor de helft van deze snurkers is een rugligging de boosdoener. Omdat een ingenaaide tennisbal op de rug van je pyjama niet zo aangenaam is, zocht Philips naar een oplossing: een hightech anti-snurkband.
Delen per e-mail
De anti-snurkband is een comfortabele band die je tijdens het slapen om je borst draagt. De band bevat een sensor die continu je slaaphouding in de gaten houdt. Draai je je op je rug? Dan gaat de band zacht trillen zodat je je slaaphouding weer verandert. En geen zorgen: de band trilt zacht genoeg zodat dat je er niet wakker wordt.
Slim slapen
De band bevat een zelflerend algoritme dat zich vanzelf afstemt op jouw slaappatroon. Zo stelt het de intensiteit van de trillingen af op jouw reactiesnelheid. Wanneer je dus rustig op je rug blijft liggen, worden de trillingen sterker totdat je je omrolt. Om gewenning te voorkomen, wijzigt het trillingspatroon om de vijf dagen. Daardoor blijft ook je reactiesnelheid op punt.
Bovendien kan je iedere ochtend via het display van de band checken hoe vaak je op je zij ging liggen dankzij de trillingen, hoelang je sliep en hoeveel tijd je uiteindelijk toch op je rug doorbracht. Zo krijg je een onmiddellijke check-up van je nachtrust.
De belofte van snurkvrije nachten komt met een prijskaartje van 199,99 euro. De anti-snurkband is te verkrijgen op Philips’ webshop.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Corona zorgt indirect voor forse stijging doden bij woningbrand
Ook al zijn rookmelders verplicht, toch is het aantal fatale woningbranden in 2020 fors gestegen. Wat is de oorzaak van deze stijging en wat als je zelf met brandschade te maken krijgt? Bouwsite Livios zocht het voor uit en geeft je de belangrijkste info mee, inclusief tips om brand thuis te vermijden. -
Multimedia
Slechte wifi? Deze toestellen versterken je signaal tot in het kleinste kamertje
Je wifinetwerk is op zijn sterkst in de onmiddellijke buurt van je draadloze router. Hoe verder in de woning, hoe minder sterk je signaal vervolgens wordt. Als dat problematisch is, kan je het bereik uitbreiden met een wifi repeater. We bekeken enkele populaire modellen. -
PREMIUM
Sergio lijdt aan clusterhoofdpijn. Prof: “Nóg pijnlijker dan migraine, de aandoening wordt zelfs ‘suicide headache’ genoemd”
-
-
De nieuwe beauty-vijand heet ‘tech neck’: hoe thuiswerken voor vroegtijdige rimpels kan zorgen
De laatste maanden ging het aantal mensen die de weg vonden naar de kinesist wegens nek- en kaakklachten exponentieel de hoogte in. De schuldige? Stress, net als een verkeerde houding aan ons in elkaar geknutseld thuisbureau. Maar wist je dat het ook kan zorgen voor vroegtijdige veroudering van die ooit zo ranke hals? -
Sparen
Lukt het u maar niet om meer te sparen? Waarschijnlijk trapt u in een van deze valkuilen
Een wereldreis (als dat ooit weer mag), de keuken in het nieuw, een spaarpot voor noodgevallen: er zijn redenen genoeg om een stevige spaarboek aan te leggen. Toch vinden veel mensen het aartsmoeilijk om hun spaarvoornemens vol te houden. Spaargids.be zocht uit wat sparen zo lastig maakt. -
PREMIUM
Minderen met koffie? Foodie Morgane test of deze 5 alternatieven ook een energieboost geven
-
PREMIUM
Topkinesist Lieven Maesschalck deelt de beste work-out om je borsten te verstevigen: “Door drie keer per week te oefenen bereik je al resultaat”
1 reactie
Vogel Tje