getty images
Volledig scherm
© getty images

Beweging in de klas leidt tot betere schoolresultaten

Beeld je een klaslokaal vol kinderen in. Wat zie je voor je? Een reeks schattige kinderhoofdjes, rustig achter een bankje? Dat is inderdaad hoe het er in de meeste scholen aantoe gaat. Onderzoek toont echter aan dat het beter is voor de academische prestaties om tijdens de lesuren te bewegen. 

7 reacties

 • Elke Celis

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter eens een vergelijkende analyse maken met het Fins onderwijsmodel.....
 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Minder lessen zittend op de schoolbanken, meer vrijwilligerswerk doen door het onderhoudspersoneel te helpen (kuisen, afstoffen, opruimen, wassen, herstellingen doen, etc etc.) Fysieke werkjes doen op school, al dan niet zingend ... Maak het plezant, aub. Tot ieders' geluk.
 • Dirk dutoit

  2 jaar geleden
  dat kan kloppen , ik deed het , ijsberen met mijn studieboek in mijn handen en mijn, dochter deed het ook
 • Gregoor Vogels

  2 jaar geleden
  Er bestaat ook een manier om het bewegend en gemotiveerder leren op een speelse manier te integreren in de leergebeiden: via de spelmethodiek (ontstaan in ons landje!). Ze brengen dan niet de hele dag op een stoeltje door maar leeractiviteiten gebeuren spelenderwijs ook in de turnzaal, op de speelplaats, in de schooltuin,... en dat doorheen de hele dag. Dat is nog stukken leuker dan nu en dan zomaar wat zinloze bewegingen te laten maken overdag. Maar de bewustmaking hiervan is niet voor morgen..
 • Martin Soetaert

  2 jaar geleden
  In klas ... zitten , luisteren en studeren .... thuis .. laat hen terug ravotten, uitleven enz ipv gan de tijd : gsm, playstation enz .... Daarna hebben ze terug de concentratie om opnieuw deftig op de schoolbanken te zitten.