Belgische doorbraak in behandeling uitgezaaide borstkanker

VideoWetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven hebben een mogelijke doorbraak ontdekt voor de behandeling van uitgezaaide borstkanker.

 1. “Eindigen met koud water na het douchen zal je helpen om stress beter op te vangen”: met deze aanpak versterk je in 3 weken je immuunsysteem
  PREMIUM

  “Eindigen met koud water na het douchen zal je helpen om stress beter op te vangen”: met deze aanpak versterk je in 3 weken je immuunsys­teem

  Niemand die er vroeger bij stilstond, maar sinds corona maken velen zich zorgen over hun immuunsysteem, dat ons tegen ziekte moet beschermen en ons helpt om sneller te herstellen. Om daar het fijne van te weten en vooral te leren hoe je dat systeem onderhoudt en verbetert, gingen we te rade bij osteopaat, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Lynn De Merlier. “Gezondere leefgewoontes zijn van het grootste belang”, zegt ze in Primo.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Miriam (32) werd doodziek door borstimplantaten: “In mijn linkerborst vloeiden de siliconen uit de prothese”
  PREMIUM

  Miriam (32) werd doodziek door borstim­plan­ta­ten: “In mijn linker­borst vloeiden de siliconen uit de prothese”

  De gezondheid van Miriam Pataki (32) ging serieus achteruit toen ze borstimplantaten had laten steken na haar tweede zwangerschap. “Doodziek was ik, door de ronddwarrelende siliconen die de implantaten loslieten”, getuigt ze. “Pas nu ze er weer uit zijn, kan mijn leven opnieuw beginnen.” Hoe kan zoiets gebeuren? En waar moet je op letten? Miriam deelt haar verhaal.
  Brielle
 4. Wat zijn de symptomen van astma, hoe gevaarlijk is het en kan je ervan genezen? “2 op de 3 volwassen patiënten zijn vrouwen”
  PREMIUM

  Wat zijn de symptomen van astma, hoe gevaarlijk is het en kan je ervan genezen? “2 op de 3 volwassen patiënten zijn vrouwen”

  Astma treft 10 à 15 procent van de kinderen en 6 à 8 procent van de volwassenen, maar niet iedereen weet dat hij of zij aan astma lijdt. Nochtans zijn er wereldwijd meer dan 300 miljoen astmapatiënten. We vroegen longarts dr. Guy Brusselle (UZ Gent) naar hoe je astma kunt voorkomen, herkennen en behandelen. “Genezen is eerder uitzonderlijk, maar in bepaalde gevallen is het mogelijk.”