Eric Verdin (62), de Belgische CEO van het Amerikaanse Buck Institute.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Verdin (62), de Belgische CEO van het Amerikaanse Buck Institute. © RV

Belgische CEO heeft hét recept om 100 jaar te worden: “Ik heb niets tegen fitnessabonnementen, maar eigenlijk is dat allemaal niet nodig”

Een pilletje waarmee je relatief gezond 100 of zelfs 110 jaar wordt? Binnen dit en tien jaar is het er. "Maar voor het zover is, kunnen we onze levensduur ook al serieus verlengen door dagelijks te vasten en 20 minuten - sléchts 20 minuten - te bewegen." Dat zegt Eric Verdin (62), de Belgische CEO van het Amerikaanse Buck Institute, 's werelds enige onafhankelijke onderzoeksinstelling die zich bezighoudt met veroudering. “Je hebt je levenskwaliteit voor het grootste deel in eigen handen.”

52 reacties

 • Guido Deville

  1 jaar geleden
  Dr Lecomte dacht ook dat hij het recept had gevonden om « 1000 jaar » te worden. Dagelijks slikte hij daartoe hopen vitamines. Uiteindelijk stierf hij op de leeftijd van 78 jaar aan een hartkwaal. Zo goed als alle honderdjarigen van vandaag verblijven zwaar hulpbehoevend in een rusthuis. Velen onder hen verlangen naar het einde. Het is dan ook een valse illusie te denken dat mensen door een gezonde levenswijze bruisend van vitaliteit 100 jaar kunnen worden.
 • Hubert Van Herck

  1 jaar geleden
  Weeral iemand die uit zijn nek kletst. Als het waarheid zou zijn, moet drie kwart van Afrika al over de 100 zijn. Die mensen hebben bijna geen eten en moeten kilometers stappen voor een kannetje water.
 • El Stavio

  1 jaar geleden
  In een wereld als deze WIL ik geen 100 worden.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Dit is uiteraard hét ultieme middel om de mensen nog 20 jaar langer te laten werken om subsidies te blijven ontvangen voor zelfverzonnennoodzakelijke onderzoeken of ander "werk". Ook een vieze gedachte om een aantal levensjaren te kunnen bijbestellen via een pilletje. Wie het pilletje kan betalen zal leven?
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Jef Timmersmans,genen bepalen maar een 10%,leefstijl 50%;overige milieu en risicogebonden gedrag.Lees voeding is de grootste massamoordenaar en dan bedoel ik westerse voedingstijl.Bewijs: Corisca eet totaal anders en heeft de meest gezonde 90 plussers,net als nog bepaalde regio's in de wereld.
 1. Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt
  PREMIUM

  Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt

  Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.”
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen