Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Behoor jij tot 1 op de 6 mensen die vandaag last heeft van hoofdpijn?

Het kan bonzen, kloppen of zeuren, maar hoe dan ook is hoofdpijn knap vervelend. En jammer genoeg is het ook een wijdverspreid probleem. Op elke gegeven dag heeft ongeveer een op de zes mensen wereldwijd er last van. De helft van hen sukkelt zelfs met migraine. Dat toont een grote studie uit Noorwegen. 

 1. Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Een pijnlijke druk in je oren tijdens het opstijgen of landen. Veel mensen klagen erover tijdens hun vliegreis. Slikken en kauwen zijn de meest gekende middeltjes om de pijn te verzachten, maar hoe zit het met oordopjes of neusspray? En wat doe je als de pijn echt onhoudbaar is? Wij vroegen het aan neus-keel-oorarts Christian Desloovere (UZ Leuven). “Als je verkouden bent, ondervind je meer last.”
 2. Een derde van alle vrouwen krijgt last van migraine. En daar is één reden voor
  PREMIUM

  Een derde van alle vrouwen krijgt last van migraine. En daar is één reden voor

  Twee derde van de migrainepatiënten is een vrouw. Vermoed wordt dat hormonen een rol spelen bij de aandoening. Maar hoe de vork precies in de steel zit, dat is nog nooit onderzocht. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vonden drie vrouwelijke wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij brachten de vrouwspecifieke factoren van migraine in kaart en vertellen je welke concrete triggers een aanval kunnen veroorzaken. “Dat pralines migraine zouden triggeren, klopt niet.”