THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Bedwants verovert de Vlaamse slaapkamer

4 vragenIn Vlaamse slaapkamers was de bedwants tot een vijftal jaar geleden een nobele onbekende, maar vandaag krijgen ongediertebestrijders steeds vaker met deze exotische bloedzuiger af te rekenen. Volgens De Standaard komen de beestjes niet enkel voor in jeugdherbergen en hotels, maar kruipen ze ook bij particulieren thuis in bed. Hoe komen ze daar? Is dat gevaarlijk? En vooral: hoe krijgt u ze weer weg?

  1. UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrauwen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

    UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrau­wen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

    Wenkbrauwlaminatie is in opmars. Het is de favoriete schoonheidsbehandeling van modellen en influencers omdat het een bepaalde je-ne-sais-quoi geeft, zonder dat het duidelijk zichtbaar is wat je precies aan je gezicht hebt gedaan. In een schoonheidssalon betaal je er tussen de 30 en 60 euro voor, maar volgens YouTubers kan je het makkelijk zelf thuis doen. Redactrice Marie test het uit. “Met de set die mij 16,95 euro kostte, kan ik mijn wenkies (en die van mijn huisgenoot) minstens tien keer lamineren.”
  2. Demi Lovato uit zich als non-binair. Dit zijn 12 gendergerelateerde termen die je moet kennen

    Demi Lovato uit zich als non-bi­nair. Dit zijn 12 gendergere­la­teer­de termen die je moet kennen

    Anno 2021 weten we dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. Ook singer-songwriter Demi Lovato (28) onthulde dat die zich identificeert als non-binair, wat betekent dat die zich niet herkent in de klassieke tweedeling van gender. “Ik ben trots om jullie te laten weten dat ik officieel mijn voornaamwoord zal veranderen naar die/hun”, schrijft de popster op Twitter. Dit zijn de 12 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft.