Beautyredactrice Sophie Vereycken met een budget- en een luxemake-uplook.
Volledig scherm
PREMIUM
Beautyredactrice Sophie Vereycken met een budget- en een luxemake-uplook. © Sophie Vereycken

Beauty van den Aldi? Redactrice Sophie test het verschil tussen luxe- en budgetcosmetica. “Amai, jij ziet er goedkoop uit”

Wat hebben Action, Hema en Kruidvat met elkaar gemeen? Hun lage prijzen, aanwezigheid in elke grote winkelstraat en ... een eigen cosmeticalijn die betaalbaar is en er ook echt goed uitziet. “Kwaliteit kost geld”, zei onze oma altijd. Maar klopt dat nog wel? NINA’s beautyredactrice Sophie ruilt een maand lang haar luxebeautyproducten in voor budgetvriendelijke alternatieven. Krijgt ze voor hetzelfde geld een vergelijkbaar resultaat? “Het verschil zit hem in de details.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope lippenbalsems: “Manlief vindt de geur niet te harden”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope lippenbal­sems: “Manlief vindt de geur niet te harden”

  Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Deze maand? Lippenbalsem. Want ook in de zomer is die onmisbaar als je geen uitgedroogde lippen wil. Sophie test vier budgetvriendelijke balsems, vier lippenbalsems uit de middenklasse en vier creaties van luxemerken. Werkt de Honey Lip Care van Apavita voor 4,90 euro even goed als de Addict Lip Glow van Dior voor 37,50 euro? “Het is even schrikken als je het tinnen potje openschroeft: de lippenbalsem is lavendelpaars met glitter.”
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.