Leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het ontstaan van een burn-out.
Volledig scherm
PREMIUM
Leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het ontstaan van een burn-out. © getty

Baas speelt cruciale rol bij ontstaan van burn-out: “Het is echt geen eufemisme voor luiheid”

Onvoldoende feedback, een hoog werktempo en een druk om constant bereikbaar te zijn: leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het ontstaan van een burn-out. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent in samenwerking met 'De Morgen' bij 1.153 (ex-)burn-outpatiënten. "Werkgevers moeten dit ernstig nemen."

20 reacties

 • Nico Herbots

  3 jaar geleden
  zoals altijd heb je de 'echte' gevallen en de profiteurs. Die laatsten maken dat de eerste groep niet altijd geloofd wordt en dat iedereen over dezelfde kam wordt gescheerd. Incompetente teamleads kunnen veel kapot maken en het duurt vaak jaren eer het management dat in de gaten heeft. Intussen noemt men het uitvoerend personeel, van wie men gewoonlijk geen al te hoge dunk heeft, 'zagers' en 'klagers'. Op een gegeven moment breken deze personen, of denken ze foert en vallen ze uit.
 • stefan ceulemans

  3 jaar geleden
  Hoe zou dat nu komen ze melken ons volledig uit
 • Francinne Declerque

  3 jaar geleden
  Er zijn toch wel wat misverstanden over, ja, arbeiders krijgen ook burn-outs en dat moet ook vermeld worden. Een burn-out is geen depressie, een depressie is een serieus station verder. Een burn-out is geen denkbeeldige ziekte, enkel steelzelfstandigen, roofondernemers en neoliberalen beweren dat omdat zij tot de klasse van uitbuiters behoren en niet tot de klasse uitgebuiten. De rek is er uit, stop met mensen verder te robotiseren.
 • Bart Van Kerckhoven

  3 jaar geleden
  Sommige werkgevers zouden het zelf eens moeten meemaken, dan zouden ze hun mensen niet ontslagen wanneer die terug aan de slag willen gaan...
 • Johnny L Verhoeven

  3 jaar geleden
  Voor de baas is dat geen probleem. Pers je personeel uit en als ze helemaal leeg zijn ontsla je ze om medische reden. Weer wat bespaard. De rest moet maar wat harder werken.