Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Amerikaanse school biedt corrigerend ondergoed aan om het zelfbeeld van jonge meisjes te verbeteren. Ouders reageren onthutst

Heel wat jonge meisjes zijn ontevreden over hun lichaam. Om dat probleem aan te pakken, rolde een Amerikaanse school een programma uit om het lichaamsbeeld van hun jonge studentes uit het tweede middelbaar aan te pakken, waarbij het gratis corrigerend ondergoed aanbiedt. Met heel wat onthutste reacties van ouders tot gevolg. “Hoe promoot je in godsnaam een positief lichaamsbeeld door te zeggen: ‘Alsjeblieft, je bent te dik. Je hebt nu al shapewear nodig om er slanker uit te zien’?”

  1. Van ouderdomsvlekjes tot striae: zo los je deze 7 huidproblemen op. “Recente striemen behandel je met vitamine A”
    PREMIUM

    Van ouderdoms­vlek­jes tot striae: zo los je deze 7 huidproble­men op. “Recente striemen behandel je met vitamine A”

    In Hollywood lijkt er van huidkwaaltjes geen sprake, maar wij staren meer dan eens beteuterd naar ons spiegelbeeld. Goed nieuws: je hoeft er niet mee te blijven lopen. Esthetisch arts Elisabet Haesevoets en dermatoloog Ingrid Van Riet tippen gerichte behandelingen om je van de meest hardnekkige problemen te verlossen. “Sinaasappelhuid kan verschillende oorzaken hebben. In één bepaald geval doen een crème op basis van cafeïne en massagetechnieken al wonderen.”