Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Amerikaanse school biedt corrigerend ondergoed aan om het zelfbeeld van jonge meisjes te verbeteren. Ouders reageren onthutst

Heel wat jonge meisjes zijn ontevreden over hun lichaam. Om dat probleem aan te pakken, rolde een Amerikaanse school een programma uit om het lichaamsbeeld van hun jonge studentes uit het tweede middelbaar aan te pakken, waarbij het gratis corrigerend ondergoed aanbiedt. Met heel wat onthutste reacties van ouders tot gevolg. “Hoe promoot je in godsnaam een positief lichaamsbeeld door te zeggen: ‘Alsjeblieft, je bent te dik. Je hebt nu al shapewear nodig om er slanker uit te zien’?”

  1. Lachen met ‘Instagram vs. Reality’ heeft soms een averechts effect: “Je ziet veel vrouwen die zich in poses wringen om toch maar één vetrolletje te tonen”
    PREMIUM

    Lachen met ‘Instagram vs. Reality’ heeft soms een averechts effect: “Je ziet veel vrouwen die zich in poses wringen om toch maar één vetrolle­tje te tonen”

    Spoiler alert: niet alles wat je ziet op Instagram is écht. Veel hangt af van de juiste pose, belichting en een goed camerastandpunt. Dat is waar het fenomeen ‘Instagram versus Reality’ de draak mee steekt. Een tof initiatief, maar jammer genoeg ziet body awareness activist Sabine Peeters hoe de trend een eigen leven gaat leiden. “Sommige mensen misbruiken deze hype om likes en sympathie te scoren.”