thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Amandel-, soja- , kokos- of rijstmelk: welk plantaardig alternatief is het meest voedzaam?

Ruil jij de koemelk wel eens in voor een plantaardig alternatief? Een studie van de Canadese McGill University nam de vier vaakst geconsumeerde plantaardige alternatieven voor melk onder de loep - amandelmelk, sojamelk, rijstmelk en kokosmelk - en vergeleek hun voedingswaarde. Sojamelk komt daarbij als meest voedzame plantaardige variant uit de bus.

3 reacties

 • Koenraad Verstraeten

  5 jaar geleden
  Jij, Peter. En beter leren lezen!
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Koemelk heeft het minste calcium. In tegenstelling wat fe melklobby ons wijsmaakt. In landen waar veel koemelk gedronken wordt komt het meeste osteoporose voor.
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  En wie heeft het meeste suikers?
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Mag je als alzheimerpatiënt nog met de auto rijden? Paul (70) getuigt: “Rijden houdt me juist alert”
  PREMIUM

  Mag je als alzheimer­pa­tiënt nog met de auto rijden? Paul (70) getuigt: “Rijden houdt me juist alert”

  Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (70): “Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert.” Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut VIAS.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Zo houd je je goede voornemens beter vol: motivatiepsycholoog geeft 6 concrete tips: “Gun jezelf een experimenteerfase om je doelen bij te sturen”
  PREMIUM

  Zo houd je je goede voornemens beter vol: motivatie­psy­cho­loog geeft 6 concrete tips: “Gun jezelf een experimen­teer­fa­se om je doelen bij te sturen”

  Ben jij ook al hopeloos gesneuveld in je goede voornemens voor 2023? Troost je: je bent lang niet alleen. Waarom vinden we het toch zo verdomd lastig om ons leven te verbeteren? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste geeft advies en deelt concrete tips zodat je het dit keer écht beter kan doen. “Het is niet de bedoeling dat je slaaf wordt van je goede voornemen. Als je erin slaagt om drie keer per week na het werk naar de fitness te gaan, is het misschien niet haalbaar om die avonden een gezonde maaltijd op tafel te zetten.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Moe, gejaagd, zweterig, geconstipeerd: bij veel ‘kwaaltjes’ zit je schildklier er voor iets tussen. Arts geeft advies
  PREMIUM

  Moe, gejaagd, zweterig, geconsti­peerd: bij veel ‘kwaaltjes’ zit je schild­klier er voor iets tussen. Arts geeft advies

  Het is een piepklein orgaantje in je hals. “En toch bepaalt de schildklier je hartritme, stofwisseling, vetverbranding en energiepeil”, zegt topdokter Guy T’Sjoen. Daarom zijn er véél ‘gewone’ ongemakken aan te linken, van vermoeidheid over constipatie tot het veel te koud of warm hebben. Wanneer moet je écht naar de dokter? De arts overloopt de meest gestelde vragen uit de praktijk en tipt de remedies die werken.