Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Als zelfs de podoloog van de Rode Duivels het zegt: "Wandelen op slippers? Geen goed idee"

Ruim vier op de tien volwassenen hebben weleens last van hun voeten. Hoe belangrijk onze stappers zijn, besef je dan ook pas wanneer er een probleem mee is. «Je voeten zijn de basis van je lichaam. Als het daar fout loopt, zal het boven ook misgaan», zegt Jo Dewijze, podoloog bij Move to Cure.

5 reacties

 • Rudolf van nauw

  3 jaar geleden
  Als zelfs de podoloog van de rode duivels het zegt.Waarom?Wat is het verschil met andere podologen of is deze een specialeke?Ik denk eerder dat vriend van de doorslag heeft gegeven.
 • Bart Persoons

  3 jaar geleden
  De voeten op de foto zien er ieder geval nog zeer goed uit.
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Teenslippers zijn er niet om een bureaujob te doen of deel te nemen aan een wandeltocht. Verder, niet altijd is het schoeisel de schuldige maar een vasculair probleem zoals oedeem in de onderbenen. Hoe graag ik pleidooien hoor... in de zomer kan ik geen klassieke schoenen aan tot de avond want ik heb last van gezwollen voeten.
 • Louis Meeus

  3 jaar geleden
  Slippers ? Het trekt op niks.
 • paul remy lemmens

  3 jaar geleden
  je moet podoloog zijn om dat te weten , kijk even naar de voeten en ze ziet genoeg
 1. 1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwangerschap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

  1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwanger­schap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

  Ondertussen hoeven we je niet meer te vertellen dat roken nefast is voor de gezondheid. En dat geldt des te meer voor zwangere vrouwen: zij riskeren tal van complicaties, de kans op een miskraam, doodgeboorte en wiegendood stijgt gigantisch en áls het babytje gezond ter wereld komt, loopt het meer risico op afwijkingen op latere leeftijd. Daarom lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuw project, ‘Rookvrije Start’, met als doel een rookvrij begin voor elk pasgeboren kind.
 2. Laura goot haar strijd tegen eetstoornis in boek en documentaire: “Eten kan vreselijk pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Laura goot haar strijd tegen eetstoor­nis in boek en documentai­re: “Eten kan vreselijk pijnlijk zijn”

  Laura Vermeire (27) is van nature sportief en slank, en heeft altijd een voorkeur gehad voor groenten en fruit. Maar van een gewicht dat rond de 50 kilogram schommelde, zakte ze naar een dieptepunt van 35,8 kilogram. Hoe ze langzaam weer uit het dal van een eetstoornis kon klimmen, kan je op 15 november bekijken in de Canvas-documentaire ‘Gekooid’, of lezen in het gelijknamige boek. Hier licht Laura al een tipje van de sluier op.
 1. 10 praktische vragen over hiv beantwoord: “Ja, mensen die aidsremmers nemen kunnen seks hebben zonder het door te geven”

  10 praktische vragen over hiv beantwoord: “Ja, mensen die aidsrem­mers nemen kunnen seks hebben zonder het door te geven”

  Vandaag is het Wereldaidsdag. Deze dag wil oproepen tot solidariteit met hiv-patiënten, zoals Christophe Ramont die vandaag de stilte breekt over zijn besmetting. Maar ook zorgen voor een betere verspreiding van correcte informatie over het virus. Want er kleeft nog steeds een stigma aan, en dat houdt de aidspandemie mee in stand. Wist je trouwens dat er tegenwoordig steeds meer besmettingen van hiv bij hetero’s zijn? En dat er een medicijnkuur bestaat die verhindert dat hiv zich in jouw lichaam nestelt? 10 prangende vragen beantwoord.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.