Tiener eet een hamburger. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Tiener eet een hamburger. Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Als je eet tot je vol zit, eet je dan eigenlijk te veel? “Zelfs de keuze voor gekookte of ongekookte wortelen kan verschil maken”

Een op twee Belgen is te zwaar en bij 33 procent is sprake van echt overgewicht, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau iVOX. Een van de redenen: we blijven maar dooreten en -drinken, terwijl ons lichaam allang genoeg energie binnen heeft. Hoe let je dan op hoeveel je binnen krijgt? “Of je voldaan bent, wordt veel meer bepaald door de textuur en smaak van het voedsel dan door calorieën of vetten.”

 1. 6 op de 10 jongeren doen overdag een dutje: wanneer dat een goed idee is en wanneer niet. “Sommige dutjes knabbelen aan je nachtrust”
  PREMIUM

  6 op de 10 jongeren doen overdag een dutje: wanneer dat een goed idee is en wanneer niet. “Sommige dutjes knabbelen aan je nachtrust”

  Uit cijfers van het Slaaponderzoek van MNM blijkt dat 6 op de 10 Belgische jongeren weleens een dutje doen overdag. En bij sommige bedrijven – Ben & Jerry’s in Amerika en Colruyt Group bij ons, bijvoorbeeld – kunnen werknemers ’s middags even tukken in een ‘dutjesruimte’. Maar is zo’n kort slaapje overdag wel zo’n goed idee? Hoe dun is de lijn tussen fris ontwaken en belabberd opstaan? En hoe pak je een dutje aan voor de grootste kans op succes? “Het is een skill die je moet oefenen”, zegt slaapexperte Annelies Smolders.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend