thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes

Wie wordt er nu niet blij van een hond of kat die je bij thuiskomst enthousiast staat op te wachten? Die schattige kopjes kunnen steevast op een vertederde blik rekenen. En soms - hatsjie - ook een ferme niesbui. Maar liefst 1 op de 10 is allergisch voor huisdieren. Al betekent dat niet dat jij nooit samen met een zacht vriendje op de bank kan kruipen. Integendeel, met deze rassen kunnen ook allergische mensen perfect samenleven.

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Gaslighting: wat doe je als je partner je altijd kleineert en doet twijfelen aan jezelf? “De uitspraak ‘dat heb ik nooit gezegd’, is niet zo onschuldig”
  PREMIUM

  Gasligh­ting: wat doe je als je partner je altijd kleineert en doet twijfelen aan jezelf? “De uitspraak ‘dat heb ik nooit gezegd’, is niet zo onschuldig”

  Wanneer iemand voortdurend negatieve opmerkingen herhaalt over jou, ga je ze na een tijdje zélf geloven. Veranderde jouw partner van een lieve prins op het witte paard plots in een onbegrijpbare persoon die je naar beneden haalt? Dan ben je misschien het slachtoffer van gaslighting. “De opmerkingen zijn bedoeld om je te doen twijfelen aan jezelf", vertelt narcismecoach Nelly De Keye. Hoe herken je gaslighting? En hoe kan je aan die situatie ontsnappen?