Een vijf maanden oude baby met microcefalie in Recife. De aangeboren afwijking wordt in verband gebracht met het zikavirus.
Volledig scherm
Een vijf maanden oude baby met microcefalie in Recife. De aangeboren afwijking wordt in verband gebracht met het zikavirus.

Al meer dan 4.000 misvormde baby's door zikavirus in Brazilië

BraziliëHet aantal baby's in Brazilië waarbij een misvorming van de schedel is geconstateerd, bedraagt al meer dan 4.000. De autoriteiten leggen een verband met het zikavirus. Dat meldt de Braziliaanse krant O Globo op basis van gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

  1. “Hoe meer je je hart traint, hoe lager je kans op hart- en vaatziekten”:  sportkinesiste toont oefeningen om je hartspier sterker te maken
    PREMIUM

    “Hoe meer je je hart traint, hoe lager je kans op hart- en vaatziek­ten”: sportkine­sis­te toont oefeningen om je hartspier sterker te maken

    Hart- en vaatziekten zijn nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Maar hoe fitter je hart, hoe lager het risico. Je hart is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere spier. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, aldus Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden. Meer tips en tricks van Lieven Maesschalck vind je in onze MijnGids-Bewegen.