Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Afvallen met intermittent fasting? Drie lezers delen hun succesverhaal: “Ik verloor maar liefst 51 kg in 8 maanden”

Tal van Hollywoodsterren, influencers en andere bekenden zweren erbij én het was de meest gegoogelde dieetzoekterm in 2019: intermittent fasting oftewel periodiek vasten is een hype van jewelste. Maar werkt het ook écht? Volgens jullie alvast wel. Drie lezers getuigen. 

4 reacties

  • Andrea Bähr

    2 jaar geleden
    Ik ben met 16/8 13kg vermagerd en kan mijn gewicht nu gemakkelijk houden, zonder mij iets te moeten ontzeggen. Het is geen dieet, maar een levenswijze voor mij geworden.
  • eddy janssens

    3 jaar geleden
    ik in 8maanden 39kg je voeding aanpassen na enkele weken wordt ja maag kleiner en heb je ook vlugger genoeg en veel beweging en geen alcohol dan kom je er
  • Valerie Poncelet

    3 jaar geleden
    En het is makkelijk vol te houden.
  • Dirk Brouns

    3 jaar geleden
    Elke dieet werkt als je minder kcal eet dan je verbruikt.
  1. Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermgebruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)
    PREMIUM

    Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermge­bruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)

    Steeds meer Vlamingen hebben last van een nekbult: een plaatselijke vetophoping onderaan de nek. Vooral vrouwen zijn vatbaar voor de lastige kwaal die door een verkeerde houding wordt veroorzaakt. “We zien een rechtstreeks verband tussen het toegenomen schermgebruik en de stijgende groep patiënten met een nekbult”, zegt dr. Thomas Mathieu (UZ Antwerpen). Hij legt uit hoe je ervan verlost raakt.
  2. Kan je diabetes type 2 ‘wegeten’? Bert (59) vertelt hoe het hem lukte: “10 kilo afgevallen, lagere cholesterol én geen diabetes meer”
    PREMIUM

    Kan je diabetes type 2 ‘wegeten’? Bert (59) vertelt hoe het hem lukte: “10 kilo afgevallen, lagere choleste­rol én geen diabetes meer”

    1.14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, en nog eens 400.000 landgenoten hebben er last van zonder dat ze het al weten. De 59-jarige Bert Maes was één van de onwetenden: hij getuigt hoe hij door kleine aanpassingen van zijn voeding vandaag geen diabetes meer heeft, tien kilo minder weegt en zijn cholesterol kon verlagen. Voedingswetenschapper Christophe Matthys legt de relatie tussen voeding en diabetes uit en deelt simpele tips om het net zoals Bert goed aan te pakken.
  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  3. Mag je als alzheimerpatiënt nog met de auto rijden? Paul (70) getuigt: “Rijden houdt me juist alert”
    PREMIUM

    Mag je als alzheimer­pa­tiënt nog met de auto rijden? Paul (70) getuigt: “Rijden houdt me juist alert”

    Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (70): “Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert.” Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut VIAS.