Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

8 tools die kunnen helpen bij nek- en rugpijn door thuiswerken. Kinesist: “Je houding variëren is het allerbelangrijkste”

Te lang in dezelfde positie zitten is allesbehalve goed voor je lichaam. En nu we home-officen aan geïmproviseerde bureautjes, eist dat stilzitten nog meer zijn tol. Een slechte houding tijdens het werken is dan ook de oorzaak van heel wat nek- en rugklachten. Kinesist Thomas Maeseele van PhysioBxl gidst ons doorheen het aanbod van tools die onze postuur ten goede kunnen komen en geeft tips. “In een ideale wereld las je tijdens het werken om het halfuur een micropauze in waarin je niet zit”.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. We krijgen bijna allemaal buikgriep, maar onderschatten de gevaren: "Zeker bij baby’s mag je geen risico nemen”
  PREMIUM
  2

  We krijgen bijna allemaal buikgriep, maar onderschat­ten de gevaren: "Zeker bij baby’s mag je geen risico nemen”

  Elke Belg krijgt gemiddeld één keer per jaar buikgriep: diarree, misselijkheid en braakneigingen die veelal veroorzaakt worden door een virus. En net zoals corona is het erg besmettelijk, én kan het dramatische gevolgen hebben. “Elk jaar sterven hier nog kinderen aan”, waarschuwt huisarts en professor Dirk Devroey (VUB). Hij legt uit hoe je buikgriep voorkomt en wat je moet doen als jij of je kind besmet raakt.
 1. Ook zoveel last van je rug en nek tijdens het telewerken? Experts leggen uit hoe je een hernia voorkomt en geneest
  PREMIUM

  Ook zoveel last van je rug en nek tijdens het telewerken? Experts leggen uit hoe je een hernia voorkomt en geneest

  Schieten jouw rug- en nekspieren ook geregeld in een kramp tijdens het urenlange telewerken? Misschien heb je wel een hernia. Wij vroegen aan neurochirurg Bart Depreitere en specialist fysische geneeskunde en revalidatie Peter Van Wambeke van het UZ Leuven wat een hernia precies is, wat je eraan kan doen en hoe je het voorkomt. “Als je te veel voorovergebogen werkt zoals bij een kantoorjob, kan de belasting van je tussenwervelschijven te groot worden.”
 2. Fotograaf Lieve Blancquaert over haar atypische manier van vrouw-zijn: “Als ik kon kiezen zou ik terugkomen als man”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Fotograaf Lieve Blanc­quaert over haar atypische manier van vrouw-zijn: “Als ik kon kiezen zou ik terugkomen als man”

  In tv-programma ‘Let’s talk about sex’ reist topfotograaf en journalist Lieve Blancquaert de wereld rond om met mensen te praten over seksualiteit. Nu praten wij met haar, over de gezonde gewoontes die ze in stand houdt nu ze net 58 werd. Over fietsen, lezen en koken. Maar ook over vrouw-zijn vandaag de dag, het uitvliegen van haar kroost en waarom ze best een straatkat zou willen zijn. “Ik haak af als mensen mij proberen te bezitten.”