thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

5 ochtendgewoontes die onze dag in de war sturen

Nog maar voormiddag en toch al een gigantische dip op het werk? Dan heb jij je onbewust misschien schuldig gemaakt aan één van deze 5 dingen, nog voor je de deur achter je dicht trekt. Want een hete douche, een kop koffie en een ontbijtkoek om de dag te starten, klinken aannemelijker dan ze eigenlijk zijn.

 1. Last van hoofdpijn of darmklachten? Expert legt uit hoe yoga kan helpen en deelt 7 oefeningen voor beginners
  PREMIUM

  Last van hoofdpijn of darmklach­ten? Expert legt uit hoe yoga kan helpen en deelt 7 oefeningen voor beginners

  Het levert een soepel lichaam op, werkt stressverlagend én je wordt er sterker van. Giet al die gezondheidsvoordelen in pilvorm, en de farma-industrie zou er miljoenen mee verdienen. Maar nee, hoor, het is helemaal gratis. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is ... een yogamatje. Maar hoe start je met yoga? En wat voor oefeningen passen het best bij jou? Yogalerares Ine Maes geeft raad aan starters en deelt de beste oefeningen. “Begin met drie keer per week vijf à tien minuten, en bouw dan rustig op.”
 2. Elke heeft al heel haar leven eczeem: “Op sommige dagen is het zo erg dat ik mijn bed niet uit wil.” Dermatoloog Ingrid geeft verzorgingstips
  PREMIUM

  Elke heeft al heel haar leven eczeem: “Op sommige dagen is het zo erg dat ik mijn bed niet uit wil.” Dermato­loog Ingrid geeft verzor­gings­tips

  “Gaan de collega’s het zien? Moet ik er iets van zeggen? Hopelijk denken ze niet dat het besmettelijk is?!”. Elke (32) heeft al zo lang ze zich kan herinneren last van rode vlekken, jeuk en schilfertjes. In onze reeks ‘Mijn huid, mijn cavas’ vertelt ze welke impact dat heeft op haar zelfvertrouwen. “Dat is het meest frustrerend: ik heb het niet in de hand. Ik zou alles doen om het onder controle te krijgen.” Dermatoloog Ingrid Van Riet geeft advies.